День хот-дога: що святкуємо 18 липня

18 Липня 2019, 08:12
3971

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 18 липня.

Буває, що  життєві зміни критично просто необхідні. Нехай складні ситуації легко вирішуються, а зміни приносять позитив! Чудового четверга!

18 липня День ангела відзначають Анна, Ганна, Варвара, Єлизавета, Панас (Афанасій), Сергій.

Вітаємо з Днем народження сьогоднішнього іменинника Миколу Стецюка, голову Грем'яцької сільської ради!

Бажаємо, щоб життя було по вінця наповнене щастям і любов'ю. Нехай щодень здійснюються найзаповітніші мрії, а душу завжди зігріває радість від яскравих моментів і позитивних вражень.

Світ сьогодні відзначає надзвичайне свято День хот-дога! Країна походження свята -- США, де ця їжа дуже популярна. Як національне свято День хот-дога був офіційно встановлений Торговою Палатою США в 1957 році. А в 1994 році була створена Національна рада хот-дога і сосисок (The National Hot Dog and Sausage Council), яка займається вивченням якості продукту, дегустацією і рекламою хот-дога. Хоча нині неформальні розважальні заходи, присвячені булочкою зі сосискою, проводять у багатьох країнах. Чому б не посмакувати й нам?

Народні прикмети на 18 липня

  1. Якщо місяць видно на небі, то можна чекати хорошого врожаю
  2. Жовті хмари - ознака того, що скоро почнеться дощ
  3. Місяць здається 18 липня туманним і великим - найближчим часом погода зіпсується.
  4. Місяць, навпаки, білий і блискучий - це прикмета, яка віщує холодну погоду, але без дощів. Зеленуватий місяць 18 липня - чекай опадів зовсім скоро.

Цей день в історії

  • 1672 — В розпалі міжусобної боротьби в час Руїни відбулася битва під Четвертинівкою, сили Дорошенка перемогли Ханенка.
  • 1870 — Перший Ватиканський собор майже одноголосно прийняв Першу догматичну конституцію «Про церкву Христову».
  • 1898 — П'єр і Марія Кюрі представили в Паризьку Академію доповідь про те, що, окрім урану, існують і інші радіоактивні елементи.
  • 1925 — У Мюнхені вийшла з друку перша частина твору Адольфа Гітлера «Моя боротьба».
  • 1946 — Відновлено в еміграції Спілку української молоді.
  • 1968 — Засновано компанію «Intel».
  • 1995 — Біля стін Софійському соборі в Києві поховано українського Патріарха Володимира. Спроба поховати тіло Патріарха у Софійському соборі наштовхнулася на опір зі сторони духовенства УПЦ-МП та силові дії з боку загонів спеціального призначення МВС України.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024