В Острозі проведуть артсемінар «Куст»

15 Липня 2019, 11:32
3053

Четвертий рік поспіль на Рівненщині відбуватиметься Літературний артсемінар «Куст». Мистецьких захід прийматиме обласний центр, а також три туристичних центри області – Острог, Дубно та урочище Гурби, що в Здолбунівському районі.

Голова Рівненської організації Національної спілки письменників України (НСПУ) Ірина Баковецька-Рачковська розповідає, що артсемінар – це своєрідний плацдарм літературної освіти. Семінар створить унікальні умови для отримання студентами знань про сучасний літературний процес безпосередньо від його творців. Групу лекторів формують відомі у мистецьких колах автори прози, поезії, драматургічних та пісенних творів, перекладачі та літературні критики. Учасники матимуть безцінну можливість розвинути та відшліфувати свої письменницькі навички під наглядом визнаних українських літераторів, що мають за плечима не лише літературні премії та відзнаки, а й повагу широкого читацького кола. 

Важливо відмітити, що цьогоріч «Куст» відбудеться за ґрантової підтримки Українського культурного фонду.

«Завданнями проекту є надання галузевої бази знань особистого досвіду вітчизняних спеціалістів у напрямку літературної діяльності щодо розвитку та самореалізації у літературному та культурному середовищі України, промоції української літератури та вітчизняної видавничої конкурентоспроможності; абстрагування від стереотипності, утвердження цінностей відкритого демократичного суспільства, а також європейського рівня культурного світогляду в Україні. Короче кажучи, в результаті реалізації проекту ми повинні переконати світову читацьку спільноту, що українська література – не рояль!», – розповіла Ірина Баковецька-Рачковська для Litcentr .

На учасників, які пройдуть процедуру відбору, чекає справжнісінький літературний вишкіл. Це і лекції, й індивідуальні заняття, редагування та аналіз текстів, підготовка рукописів до видання, майстер-класи, тренінги, арт-практикуми учасників (презентація та промоція власної творчості), обмін досвідом проектної діяльності у напрямку літературної творчості (міжнародні гранти, гранти Міністерства культури України, УКФ, гранти міських та обласних бюджетів тощо).

Арсемінар відбудеться 14–18 серпня. Участь розрахована на 20 осіб, тобто 13 лекторів навчатимуть групу, яка має в складі 20 осіб. 

З 1 липня по 31 липня в нас триває реєстрація на участь у конкурсі. Члени оргкомітету та лектори перечитуватимуть усі доробки, гортатимуть анкети та визначать осіб, які готові до подальшого літературного розвитку. 

Заповнити анкету на участь у арт-семінарі можна за посиланням.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024