Ловись, рибко, велика й маленька: рибалки відзначили професійне свято

14 Липня 2019, 18:30
10848

Щороку в другу липневу неділю любителі активного дозвілля збираються на Острожчині, щоб відзначити День рибалки. На ставку села Грем’яче вже традиційно відбувається районний чемпіонат із рибної ловлі. Хоча ці змагання вже давно перестали бути районними.

У неділю, 14 липня, зі самого ранку на ставку зібралися порибалити гості зі Здолбунова, Рівного, Нетішина, Острога та сусідніх сіл. Найбільше, що прикметно, було представників Острожчини – рибалок із Грем’ячого, Вельбівного, Розважа, Грозова, Волосківець, Михайлівки та ін. Відкритий чемпіонат району з рибної ловлі до Дня рибалки організовував сектор із питань молоді та спорту Острозької РДА (начальник – Дмитро Білюк).

Ледве благословилося на світ, рибалки потягнулися до водойми. Після попередньої реєстрації учасники, а їх було понад 30 осіб, займали зручні місця та закидали снасті. Під час чемпіонату дозволяли рибалити водночас на три вудки, використовуючи будь-яку підкормку. Рибу, яку зважували наприкінці, виловлювали з 6 до 11 години ранку.

4
Дощ не лякав риболовів
Дощ не лякав риболовів

Юні рибалки
Юні рибалки

 

Незважаючи на дощ, який то йшов, то припинявся впродовж першої половини дня, усі рибалили в гарному гуморі. Після звукового сигналу учасники зібралися на умовленому місці, щоб зважити улов і підбити підсумки. Організатори визначали переможців змагань за загальною сумарною вагою пійманої риби, а також відзначили тих, хто зловив найбільшу та найменшу рибину.

1
Зважування найменшої рибки
Зважування найменшої рибки

Юрчук Дмитро демонструє впійманого сома (1,6 кг)
Юрчук Дмитро демонструє впійманого сома (1,6 кг)

Трофеї гостей зі Здолбунівщини
Трофеї гостей зі Здолбунівщини

 

Найбільшу рибину чемпіонату, чотирикілограмового карпа, витягнув острожанин Валерій Ящук. Приз за найменшу рибку (усього 5 грамів) теж до Острога повіз Владислав Повар.

За вагою переможці розподілилися так:

ІІІ місце – Сергій Гордєєв (3,6 кг, Розваж),

ІІ місце  – Вадим Ярмолюк (5,1 кг, Вельбівно)

І місце – Мусій Тимчук (7,4 кг, Грозів).

Дмитро Білюк і переможець Мусій Тимчук
Дмитро Білюк і переможець Мусій Тимчук

Дмитро Білюк і Валерій Ящук, який упіймав найбільшу рибину
Дмитро Білюк і Валерій Ящук, який упіймав найбільшу рибину

 

За активну участь у змаганнях грамоти та сувеніри отримали Павло Повар (серед молодших), Юрій Систалюк (обоє – Острог) і Микола Пушка (Розваж). Особливу відзнаку за впійманий трофей – черепаху – отримав рівнянин Микола Фінчук. Пан Микола розповів, що рептилія клюнула на звичайного опариша, а от поки зняли її з гачка, не мало поморочилися. Після фотографування черепаху відпустили в природне середовище.

Крім риби, попалася черепаха
Крім риби, попалася черепаха

 

«Мені дуже приємно потрапити на такий захід. Приїхавши сюди, ми зустріли людей, налаштованих на рибалку. Тут відчувається дуже гарна, легка атмосфера. Я був на багатьох змаганнях, але саме тут почував себе добре й комфортно, бо нас об’єднав спільний дух. Дуже дякую за гостинність», – зазначив Костянтин Цирон, гість зі Здолбунова.

Закінчилося свято рибалок частуванням рибною юшкою.

2
Фото на згадку
Фото на згадку

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50