Острожани мають чистити тротуари від снігу самостійно

15 Листопада 2016, 09:26
3304

За правилами благоустрою міста, які були затверджені ще у 2011 році острожани повинні брати активну участь у розчищенні міста від снігу.

Згідно «Правил благоустрою території міста Острога», затверджених рішення сесії Острозької міської ради № 227 від 30.12.2011  підприємниці та власники приватних садиб зобов’язані здійснювати прибирання прилеглої території, на відстань до бордюрного каменю, який обмежує проїжджу частину вулиці, та в радіусі 10 метрів по інші сторони периметру, або до межі сусідньої земельної ділянки, а саме: прибирати сміття, чистити бордюри, ремонтувати та фарбувати паркан, підрізати гілля дерев, що нависає над тротуаром, під час випадання снігу та ожеледиці, чистити та посипати піском тощо, – йдеться у повідомленні на сайті міської ради Острога

Належний санітарний стан території і тротуару, що прилягають до приватного житлового будинку або земельної ділянки, магазину, торгівельного кіоску, закладу харчування, аптеки тощо, повинен підтримуватись постійно.

Якщо ж жительміста чи підприємець відмовляється розчищати сніг на нбого чекає штраф у розмірі: 340- 1360 гривень – на громадян; 850 – 1700 гривень – на посадових осіб, а також на суб’єктів підприємницької діяльності (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

В свою чергу виконком Острозької міської ради повідомляє, що активно ведуться роботи з очищення міста від снігу. Так вже роведено прибирання по вулицях: Татарська, Бельмаж, Ціолковського, Квітки-Основ'яненка, Садова, Городище, Гапончука, Героїв Майдану, Набережна, Валова, частково по проспекту Незалежності (не є дорогою комунальної власності), очищено дороги до лікарень, дитсадків та шкіл міста, очищено проїзд до сіл Слобідка та Прикордонне.

Коментарі
16 Листопада 2016, 13:07
За тими ж правилами благоустрою ОКП Водоканал зобов'язане вивозити сміттєві баки щодня ( у літні місяці не рідше одного разу на добу) та не рідше одного разу на тиждень прибирати сміття, яке збирається біля баків (а це зазвичай гілки, бур'яни, восени листя). А баки в нас забирають тільки 3 рази на тиждень, а купи бадилля лежать місяцями. Торік навіть перед Різдвом не прибрали.<br/>Може, міська влада почала б із себе????
16 Листопада 2016, 16:57
Контейнери в місті встановлені для збору твердих побутових відходів. До твердих побутових відходів відносять картон, газетний, пакувальний або споживчий папір, всіляку тару (дерев'яна, скляна, металева); предмети та вироби з дерева, металу, шкіри, скла, пластмаси, текстилю та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості; зламані або застарілі побутові прилади, - сміття, а також сільськогосподарські та комунальні харчові відходи. А гілки, бадилля, бур&quot;яни та листя заборонено викидати у контейнер і біля них. Все це власники приватних домогосподарств повинні утилізовувати самі!
16 Листопада 2016, 19:55
&lt;p&gt;а *** ***** вони будуть, після того як сніг розчистять?&lt;/p&gt;
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39