Представники Острога взяли участь в Академії виборчої журналістики

09 Липня 2019, 15:09
Учасники Академії виборчої журналістики 2932
Учасники Академії виборчої журналістики

Працівники засобів масової інформації з Острога взяли участь в Академії виборчої журналістики. Навчання щодо актуальних суспільно-політичних процесів відбулося в Києві минулого тижня, 4–5 липня.

Участь у тренінгах узяли доцент кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія» (НаУОА), позаштатний кореспондент щоденної всеукраїнської газети «День» Олексій Костюченко, аспірантка вишу, редакторка сайту Район.Острог Галина Максимчук, випускниці НаУОА Альона Воробйова й Наталія Поплавська. Крім того, Волинь представляла журналістка мережі Район.in.ua Анна Карась.

Академію виборчої журналістики організовував Інститут «Республіка» спільно з Громадським радіо. Під час дводенного навчання провідні фахівці, тренери/ки Громадського радіо розкрили такі теми: журналістська етика у виборчий і міжвиборчий періоди; журналістські стандарти й безпека; права журналістів; нові політичні технології на виборах; політична реклама і «джинса»; перевірка інформації, робота з джерелами; дезінформація, маніпуляції, фейки, чорний піар, російська пропаганда; як у передвиборчих обіцянках факти відокремлювати від популізму; передвиборчі перегони і помилки журналістів та інші.

Під час тренінгу
Під час тренінгу

 

Академія відбулася в межах проекту «Якісна інформація – якісний вибір», який спрямований на підвищення політичної культури серед населення України та підвищення якості інформаційного простору в період парламентських виборів.

Проект «Якісна інформація – якісний вибір» реалізовує Інститут «Республіка» в партнерстві з Громадським радіо за підтримки «Медійної програми в Україні», фінансованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконуваної міжнародною організацією Internews.

«Під час Академії виборчої журналістики вдалося почути дуже багато цінної ексклюзивної інформації з перших вуст на тематику висвітлення виборчого процесу в медіа. Тренери і тренерки під час занять апелювали до власного досвіду, пропонували для обговорення цікаві кейси. Кожне заняття було інтерактивним, а також передбачало виконання практичних завдань. Знаннями, отриманими під час Академії виборчої журналістики, обов'язково поділюся зі студентами», – розповів Олексій Костюченко.

Після завершення Академії всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

Читайте також:

Текст журналістки Район.in.ua потрапив у збірник диктантів на держекзамен для дев'ятикласників

Журналістки Район.in.ua виграли на всеукраїнському конкурсі

Молоді журналісти обговорили, коли можна використовувати чужі тексти

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром