Всесвітній день шоколаду: свята й дати 11 липня

11 Липня 2019, 08:26
4543

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні 11 липня, добігає завершення ще один тиждень, адже сьогодні четвер.

Хтось підсолоджує життя тістечками, хтось -- фруктами, а ще інші -- поцілунками  ;) Нехай вам буде солодко!  Гарного й легкого дня!

11 липня День ангела відзначають Герман, Іван, Іона, Йосип, Кир, Ксенофонт, Магн, Македон (Македонія), Павло, Папій (Папп), Сеія, Сергій, Улкіан, Елеонора..

У світі відзначають Всесвітній день шоколаду. World Chocolate Day відзначається щорічно 11 липня або 7 липня на заході Європи.

Це свято виникло у Франції в 1995 році. День шоколаду швидко набув популярності і був підтриманий в Німеччині, Італії, Швейцарії, інших країнах як всередині Європейського союзу і за його межами.

У цей день проводяться різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту.

Наукою встановлено той факт, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку, так і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів - так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму. Так само існує гіпотеза, що шоколад володіє «протираковим» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння. На жаль вчені одностайно констатують той факт, що шоколад сприяє збільшенню маси тіла, але це аж ніяк не є його недоліком. Шоколад багатий поживними речовинами, в тому числі жирами, а значить і калоріями.

Сьогодні свій День народження відзначає Катерина Добровольська, начальниця загального відділу Острозької районної державної адміністрації. Щиро вітаємо!

В цей дорогий для серця день
Бажаєм квітів і пісень!
Від друзів – щирих привітань,
Від зірок – здійснення бажань!
Від сонця – світла і тепла,
Щоб доля щедрою була!
І не спинити часу лік,
Нехай щастить весь довгий вік!


 

У давнину вважали, що 11 липня, напередодні Петрового дня молоді не варто рано лягати спати - прийнято було веселитися до ранку. Люди 11 липня співали пісні, водили хороводи, танцювали, брали участь у різних іграх і забавах. Говорили, що існує особлива рослина під назвою «петрів хрест». Якщо знайти її 11 липня квітучим, то варто вирвати з коренем, і тоді людина, за прикметами, отримає удачу на весь майбутній рік. Корінь цієї рослини не тільки допоможе позбутися від напастей, а й приведе до скарбу.

Народні прикмети на 11 липня

  1. Зозуля замовкла - буде рання зима з великою кількістю снігу
  2. На Германа впало по листку. Прийде серпень - впаде по два
  3. До цього терміну вже дозріває червона бузина
  4. Соловей співає останній день, а якщо зозуля перестала кувати - зима рано прийде.

Цей день в історії

  • 1533 — Папа Клемент VII оголосив, що шлюб короля Англії Генріха VIII і Катерини Арагонської все ще дійсний та відлучив короля від церкви. Король вже розлучився з першою дружиною і одружувався на Анні Болейн, зв'язки між Королівством Англія і Папська державою були розірвані
  • 1613 — У Москві відбулася коронація Михайла Федоровича Романова, родоначальника нової династії Романових на московському престолі
  • 1943 — кульмінація Волинської трагедії
  • 1944 — засновано Українську Головну Визвольну Раду — політичний провід УПА
  • 2008 — Компанія «Apple Inc.» відкрила iPhone App Store
  • 2014 — Росія здійснила масоване військове вторгнення в Україну, в результаті ракетного обстрілу з Росії в районі Зеленопілля загинуло 36 українських військових
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024