Свята й прикмети 6 липня: Всесвітній день поцілунку

06 Липня 2019, 08:05
6297

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 6 липня.

Світові спільнота відзначає нині дуже гарне та ніжне свято – Всесвітній день поцілунків. Цей чудовий і красивий День - Всесвітній День поцілунків, вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття і носить відповідну назву «World Kissing Day». У ті далекі часи на березі туманного Альбіону, враховуючи важливість цього явища, як одного з неповторних і високих проявів любові, вирішили, що поцілунок просто зобов’язаний мати своє власне свято. Офіційним міжнародним святом цей День став пізніше, більше двох десятків років тому, коли він був затверджений досить поважно. міжнародно. організацією - Організацією Об’єднаних Націй і став відзначатися щорічно 6-го липня.

Для вас - кілька цікавих фактів про поцілунки.

Використовуючи сканер МРТ, вчені з Інституту Рейн в Університетському коледжі Лондона з’ясували, що при поцілунку використовується до 146 м’язів, в тому числі 34 лицьових м’язи і 112 інших м’язів нашого тіла. Вони спалюють близько двох-трьох калорій у хвилину.

Казухіджі Тохара і його колеги з Токійського університету впевнені, що наше прагнення до поцілунків походить від продавнього щура. Як з’ясувалося, у мишей та чоловіків є дуже схожий за генетичним складом загальний предок, який жив десь між 75 і 125 мільйонами років тому. Ця давня крисоподібна істота відома під назвою Еомайя (Eomaia scansoria). Наукова команда Тохари висунула гіпотезу, що ці істоти спеціально терлися носами, щоб передати свої феромони і сигналізувати про свої бажання. По суті, як вони стверджують, людські поцілунки є дуже схожими на відповідну поведінку гризунів.

16 липня 1439 року король Англії Генріх VI зовсім заборонив цілуватися в своїй державі. За його міркуванням, це повинно було стримувати поширення хвороб в королівстві. Пізніше, у 16-му столітті, в Неаполі не тільки заборонили цілуватися в громадських місцях, але й стали карати за подібні дії смертю.

За даними Світових рекордів Гіннеса, рекорд з найтривалішого поцілунку належить Эккахайе та Лаксані Тіранарате з Тайланду. Вони цілувалися протягом 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. У 1930-х роках, за стандартами Голлівуду, пари не могли поцілувати більше трьох секунд.

Одне поважне дослідження показало, що чоловіки, які отримують поцілунок в щоку від своїх дружин, перш ніж відправитися на роботу, живуть на п’ять років довше, ніж ті, хто не отримує такого стимулу.

6 липня День ангела відзначають Артем (Артемій), Герман, Йосип, Олександр, Олексій, Петро, Агрипина, Оникій (Іоанникій), Антон, Васса, Гай, Евстохій,  Лоллий, Пров (Прово), Урван, Федір.

У православній церкві 6 липня відзначається день пам'яті святої мучениці Агрипини (Горпини), яка ще в молоді роки вирішила відмовитися від вступу в шлюб, а присвятила своє життя служінню Господу. В той час були поширені гоніння проти християн, а тому, незабаром Горпина була заарештована і піддається мукам, не бажаючи відмовлятися від християнства на користь ідолопоклонства. За свою віру дівчина отримала нагороду – ангел звільнив її від уз темниці. Однак сама Горпина все-таки незабаром померла у в'язниці від отриманих ран. Поховали її три християнки, і відзначали, що у труни Горпини стали відбуватися чудеса. Купальницею її прозвали саме з тієї причини, що з цього дня починаються масові купання у водоймах.

Народні прикмети на 6 липня

  1. Соловей не співає на Аграфену - скоро урожай ячменю можна буде зібрати
  2. Якщо на Аграфену ріпу посіяти, то вона обов'язково вродить
  3. У липні сонце йде на зиму, а літо на спеку.
  4. У липні день одбуває, а жара прибуває.

Цей день в історії:

  • 1253 — відбулася коронація Міндовга, першого та єдиного в історії Литви короля.
  • 1415 — спалений на багатті лідер чеських протестантів Ян Гус.
  • 1439 — на Флорентійському соборі Папа Римський Євгеній IV і візантійський імператор Іоанн VIII підписали Флорентійську унію, що заклала основи створення греко-католицької церкви.
  • 1483 — коронований Річард III Англійський.
  • 1535 — за звинуваченням у державній зраді страчений англійський гуманіст, лорд-канцлер Томас Мор, пізніше зарахований до лику католицьких святих.
  • 1651 — полковник Мартин Небаба загинув у бою з переважаючими силами ворога під Ріпками поблизу Лоєва(тепер Білорусь).
  • 1687 — Ісаак Ньютон опублікував у Лондоні знамениті «Philosofiae naturalis principia mathematika», в котрих були викладені відкриття автора в галузі прикладної математики, астрономії та фізики.
  • 1785 — долар став національною валютою США.
  • 1809 — за наказом Наполеона Папа Римський Пій VII викрадений з Ватикану і вивезений до Гренобля.
  • 1938 — у Французькій республіці відбулася конференція, де розглядалося питання стосовно біженців з Третього рейху. Жодна країна не змогла взяти на себе відповідальність щодо біженців. Конференція виявилася безрезультатною у цьому питанні.
  • 1958 - Урочисто відкрито Національний експоцентр України («ВДНГ»).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024