Острозька аптека може продавати неякісні чи заборонені ліки

05 Липня 2019, 15:04
4539

В одній із аптек Острога можуть продавати неякісні, фальсифіковані чи не зареєстровані лікарські засоби. Таке припущення висувають у Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області.

Інформація базується на тому, що низка аптечних закладів Рівненщини всупереч законодавству не надають Держлікслужбі щомісячну інформацію про виявлені неякісні лікарські засоби; лікарські засоби, стосовно яких виникла підозра у фальсифікації; фальсифіковані та незареєстровані лікарські засоби, інші дефекти чи невідповідності.

«Ураховуючи, що планові перевірки додержання законодавства щодо якості лікарських засобів проводять не частіше одного разу на рік, у період між перевірками є ймовірність реалізації такими аптечними закладами заборонених до обігу Держлікслужбою України серій лікарських засобів», – зазначають у Держлікслужбі.

КП «Міжлікарняна аптека» Острозької районної ради Рівненської області (м. Острог, вул. Татарська, 185) не надало до Держлікслужби Рівненщини інформації про виявленні неякісні ліки, тому внесено до переліку закладів, які можуть нанести шкоду здоров’ю покупців.

Перевірити придбаний лікарський препарат можна на сайті ДІАС контролю якості лікарських засобів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024