Профілактика грипу: що робити, щоб не захворіти

19 Лютого 2018, 17:03
9032 Джерело: bsmu.edu.ua

Несподівана хвороба вибиває з колії на декілька днів, інколи навіть тижні. Щоб не хворіти на грип, потрібно проводити профілактику. Які ж є методи профілактики ГРВІ?

На сьогодні одним з найефективніших специфічних методів профілактики грипу залишається вакцинація населення протигрипозною вакциною, до складу якої обов’язково входять штами вірусів, які циркулюватимуть на території України та можуть стати можливою причиною захворювань,повідомляє sesrivne.gov.ua

Досить простими і ефективними методами неспецифічної профілактики ГРВІ та грипу залишається дотримання рекомендацій по підвищенню стійкості організму до інфекцій.

  1. Уникайте близького контакту з хворими людьми;
  2. Уникайте торкання руками очей, носа чи рота, саме так поширюється вірус грипу.
  3. Захворіли — лишайтеся вдома.
  4. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  5. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  6. У харчовий раціон слід включати не менше 50% рослинної їжі в сирому вигляді (капуста кольорова, білокачанна, морква, буряк, часник, цибуля, шпинат, хрін, помідори, яблука, гарбуз), також у  раціоні повинні бути бобові, горіхи, які виконують роль природних імуномодуляторів.
  7. Рекомендовано вживати до 2 літрів рідини на день, застосовувати неспецифічні імуномодулятори імунітету, а саме: настойку ехінацеї, елеутерококу, вітамінні препарати, зокрема вітамін С. 
  8. Дотримуйтесь здорового способу життя, що передбачає повноцінний сон (не менше 7-8 годин на добу), фізичні вправи з обов’язковими елементами дихальної гімнастики.      

     

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024