В Острозі нагородили переможців міжнародного конкурсу фотографій

17 Червня 2019, 14:40
3749

В Острозі провели нагородження переможців V Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «LifePressPhoto». Авторів найкращих світлин відзначили в Національному університеті «Острозька академія». Крім того, у науковій бібліотеці розмістили виставку їхніх фотографій.

Відкривали виставку та нагороджували переможців ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник та ініціатор конкурсу, український фотограф, член правління Національної Спілки фотохудожників України, заслужений художник Міжнародної Федерації фотомистецтва (EFIAP) і член Національної Спілки журналістів України, викладач кафедри журналістики НаУОА Олександр Харват, – повідомляють на сайті НаУОА.

За словами Олександра Харвата, окрім нього, цьогоріч до складу журі входив Голова Чеської Федерації Фотомистецтва та представник правління Словацької Федерації Фотомистецтва. Роботи виконували на теми повсякденного життя, гарячих новин, людей у новинах, природи, навколишнього середовища спорту, мистецтва та розваг.

1

 

«Репортерська фотографія – це миттєвості сучасної історії світу. Щороку до нас на конкурс надсилають фото учасники із багатьох країн світу. Цьогоріч – фотографи із 39 країн. Багато українців беруть участь. І нам складно обрати найкращі, бо є багато хороших робіт», – зазначив пан Олександр.

Для фотографів початківців пан Олександр Харват радить не втрачати час, фіксувати миттєвості і вчитися, ніколи не зупинятися на одному кадрі. Якщо не має фотокамери, фотографувати на телефон, адже сучасна техніка це дозволяє.

Бронзову медаль за серію фотографій, виконаних під час відкриття спортивного майданчика у місті Рівному, приїхав отримати керівник фотогуртка «Лілея» Олексій Потянок. Фотограф наголошує, що людей цікавлять ті фото, на яких зображені люди, їх емоції.


 

Радість, біль, сум, розваги, перемогу, поразку, старість, молодість – усе це можна побачити на виставці робіт V Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «LifePressPhoto» у бібліотеці Національного університету «Острозька академія», яка триватиме  упродовж місяця.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024