Свята й дати 16 червня: День батька, Трійця

16 Червня 2019, 09:14
4056

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 16 червня.

Як діти роблять малюнок кольоровим, так і ми розфарбовуємо свій світ позитивними думками, добрими справами та щирими посмішками. Сонячного святкового настрою та натхнення вам на сьогодні та щодень!

16 червня День ангела святкують Денис, Дмитро, Лукіян, Михайло, Павло, Панас, Юліан.

Сьогдні день, коли треба привітати татусів, адже 16 червня святкують День батька!

Свято День батька відзначають у третю неділю червня. Вперше виникло в 1909 році в США. Святкові заходи включають акти широкого вшанування інституту батьківства і сім’ї у вихованні дітей, а також його ролі для процвітання всього суспільства.

В Україні День батька є офіційним святом, яке щорічно відзначається в третю неділю червня. Відповідний Указ Президента України №274/2019, "З метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей", було підписано 18 травня 2019 року.

На 16 червня 2019 року припадає День Святої Трійці  або П’ятидесятниця. Це одне з дванадцяти найголовніших християнських свят. Воно присвячене сходженню Святого Духа на апостолів, яке обіцяв Ісус Христос у день свого Вознесіння.

Народні прикмети на 16 червня

  1. Якщо вихор повільно піднімається до неба з землі, а потім довго обертається — в найближчі дні можна очікувати ясної погоди
  2. Гроза на Лук’яна — прикмета того, що буде поганий сінокіс
  3. Проливний дощ 16 червня — урожай грибів буде
  4. Можна дізнатися, в якому місці краще вирити колодязь. Для цього клали сковороду верх дном на землю і залишали на деякий час. Далі дивилися: де сковорода трохи зволожилася, там, за прикметою, і вода знаходиться ближче.

Цей день в історії:

  • 1578 — У Львові страчено козацького ватажка, молдовського господаря Івана Підкову.
  • 1874 — Відбулося урочисте відкриття кавендишської лабораторії.
  • 1903 — Створено компанію Ford Motor.
  • 1919 — Святий Престол в особі Папи Римського Бенедикта XV визнав незалежність УНР. Листа голові Директорії Симону Петлюрі надіслав державний секретар Ватикану П'єтро Гаспаррі.
  • 1934 — У Харкові відкрився перший з'їзд письменників України. Створено Спілку письменників України (СПУ).
  • 1940 — СРСР в ультимативній формі пред'явив Естонії та Латвії ноти з вимогою зміни урядів і введення до цих країн додаткових радянських підрозділів. Наступного дня Червона Армія окупувала Естонію та Латвію.
  • 1998 — Вперше в прямому ефірі по Інтернету було показано пологи. 40-річна американка з Флориди, котра погодилась на цей експеримент, народила хлопчика на ім'я Шон.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024