На Острожчині тимчасово заборонили відвідувати ліси

14 Червня 2019, 13:03
Фото ілюстративне 3578
Фото ілюстративне

На Острожчині, як і по Рівненщині загалом, через спекотну й суху погоду утримується високий рівень пожежної небезпеки. Через це тимчасово обмежують відвідування лісів. Такі заходи вживатимуть відповідно до п.3 «Правил пожежної небезпеки в лісах України».

На час підвищеного рівня пожежної небезпеки заїзд на територію лісового фонду Рівненської області заборонений для транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети. Для населення діє обмеження щодо відвідування лісових масивів, зокрема хвойних насаджень.


 

У Рівненському обласному управління лісового та мисливського господарства розповіли, що сьогодні у посиленому режимі працює державна лісова охорона обласного й усіх підвідомчих управлінь. Для ефективного захисту лісів від пожеж створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, повторно проводиться відмежування території держлісфонду від прилеглих земель сільгоспкористування, рейдові бригади постійно патрулюють у лісах для виявлення порушників правил пожежної безпеки.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024