Острозькій молоді презентували конкурс інновацій U-Inn 2.0

12 Червня 2019, 12:46
3255

Для сприяння доброчесності та інклюзивності молодь Острога, як і України загалом, може отримати 200 тисяч гривень.

Кошти виділять команді молодих активних громадян, яка запропонує креативне, нестандартне інноваційне рішення для сприяння доброчесності та інклюзивності у своєму місті, селі, селищі, ОТГ, районі. Таку можливість надає програма підтримки молодіжних інновацій U-Inn 2.0: RELOAD. Її презентували представники РОГО «Комітет виборців України» 10 червня в Національному університеті «Острозька академія».

U-Inn 2.0: RELOAD – це програма розвитку молодіжних інновацій, технологічних та креативних рішень для сприяння доброчесності та інклюзивності в регіонах України. Вона реалізується в Україні вже вдруге.

Інноваційні рішення для U-Inn 2.0: RELOAD, окрім технічної, креативної складової, обов’язково мають включати комунікацію з громадянами/ками, їх залучення, взаємодію, з особливою увагою на молодь.

ІТ-рішенням може бути веб-сервіс, сайт, платформа, застосунок, портал, чат-бот, проекти з використанням штучного інтелекту чи аналізу даних, онлайн-ігри тощо. Креативним, нестандартним рішенням із використанням міжсекторальних, міждисциплінарних підходів, методів, інструментів, можуть бути інтервенції, мистецькі, ігрові соціальні проекти та багато чого іншого.

Під час презентації її учасники не лише дізналися про умови участі в програмі, а й творчо попрацювали в міні-командах над ідеями потенційних проектів. Серед них мультсеріал про права дітей, інтерактивна карта, яка відображатиме гендерний баланс в органах влади, мобільні додатки, які сприяли б кращому розумінню демократичних процесів.

Загалом програма складатиметься з конкурсу інноваційних проектів, серії навчальних, просвітницьких заходів в більш як 15 містах України, розвитку інноваційної спроможності хабів громадянського суспільства, вебінарів, інкубатора, фестивалю інновацій.

Зокрема, 5-7 липня 2019 року відбуватиметься триденний табір молодіжних інновацій. Він збере молодь із регіонів України, яка бажає взяти участь в конкурсі або вже зареєструвала інноваційні проекти. Під час табору заплановані навчальні та практичні сесії, активний та пізнавальний відпочинок, мережування, пошук тем та ідей для проектів.


 

Для того, щоб подати проект для участі в програмі треба виконати такі умови:

  • - потрібно бути громадянином/кою України віком від 18 до 35 (станом на 16.05.2019);
  • - створити і назвати команду, яка має налічувати не менше 2 учасників/ць;
  • - у кожній команді має бути третина представників/ць іншої статі;
  • - зареєструвати інноваційний проект до 1 серпня 2019 року.

Цього року інноваційні проекти змагатимуться в таких номінаціях: «Інновації для прав людини», «Інновація для доброчесності», «Інновація для інклюзивності» та «Інновація для Донбасу».

Детальніше з умовами участі в програмі можна ознайомитися на сайті U-Inn.

Партнерами конкурсу U-Inn 2.0: RELOAD є Міністерство молоді та спорту України, Державне агентство з питань електронного врядування, Мережа хабів громадянського суспільства в Україні, Центр розвитку інновацій, Громадська рада доброчесності, Freedom House в Україні.

Конкурс молодіжних інновацій U-Inn реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках проекту «Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024