В Острозі провели школу духовно-інтелектуального розвитку

11 Червня 2019, 10:16
4608

На базі Національного університету «Острозька академія» провели першу Літню школу духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді.

Упродовж п’яти днів, 3–7 червня, школярі 8–10 класів брали участь у майстер-класах та інших цікавих заходах, намагаючись краще пізнати себе та визначити майбутній фах. Участь у літній школі взяло понад 70 учнів із 15 закладів загальної середньої освіти Рівненської, Волинської, Хмельницької та Херсонської областей.

Спочатку відбулося офіційне відкриття школи. Гостей університету вітали ректор НаУОА Ігор Пасічник, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук, заступниця острозького міського голови Оксана Ситницька та інші. Ішлося насамперед про роль і становлення Острозької академії в освітньо-просвітницькій сфері, а також важливість постійного саморозвитку та самовдосконалення. З напутнім словом до учасників школи також звернувся один із організаторів, професор НаУОА, настоятель академічного храму Василь Жуковський. Після цього стартували заняття.

Оксана Ситницька на відкритті
Оксана Ситницька на відкритті

 

Насамперед школярі України ознайомилися з поняттям академічної науки й основами наукового аналізу на майстер-класі Анни Гільман і Наталії Кулеші. Загалом під час літньої школи відбулися майстер-класи з гуманітарного й економічного профілю, економічний квест, організаційно-діяльна гра на тему «Університет реалізації моїх мрій», практики духовно-морального спрямування. Зі школярами працювали викладачі та викладачки НаУОА Галина Гандзілевська, Ольга Дем’янчук, Олена Белявська, Олександр Новоселецький, Іван Топішко, Наталія Боржецька, Наталія Парфенюк та ін. Крім того, відбулася зустріч із острозьким поетом Олесем Ундіром.

Майстер-клас Галини Гандзілевської
Майстер-клас Галини Гандзілевської

Заняття з Іваном Топішком
Заняття з Іваном Топішком


 

У вільний час учасники школи відвідували екскурсії університетом і містом, спілкувалися зі студентами, переглядали фільми тощо.

Під час закриття Літньої школи духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді школярі отримали сертифікати учасників і книги в подарунок.

Закриття школи
Закриття школи

Учасникам уручили книги та сертифікати
Учасникам уручили книги та сертифікати

Ідейною натхненницею та співорганізаторкою школи була Юлія Харчук, помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту.

Організатори висловлюють щиру подяку за  допомогу у організації та проведенні Літньої школи Дрель Надії Анастасіївні, директору Центру духовно-морального виховання Національного університету "Острозька академія" та Власовій Світлані Борисівні, науковому співробітнику лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39