Полтавчани оглянули природні багатства Острожчини

10 Червня 2019, 10:50
3291

Острожчину відвідали гості з Полтави. Першокурсники Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка завітали до Національного природного парку «Дермансько-Острозький».

Студенти спеціальності «Науки про Землю» долучилися до пізнавальної екскурсії територією парку. Захід провели на початку червня й присвятили Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища, – повідомляють у НПП «Дермансько-Острозький».


 

Працівники парку розповіли гостям із Полтави про фізико-географічні особливості території, різноманітність флори та фауни нацпарку. На екологічній стежці «Від Волині до Поділля» екскурсанти пройшли повз карбонатне, вільхове та сфагнове болота. Також студенти мали унікальну можливість спостерігати цвітіння таких червонокнижних рослин як лілія лісова та гніздівка звичайна.



Також студенти відвідали заповідне урочище «Зіньків камінь», де посеред лісового масиву на мальовничих пагорбах Кременецьких гір є нагромадження невеликих скель, найбільша з яких називається «Зіньків камінь».

У підсумку студенти отримали незабутній відпочинок, безліч позитивних емоцій і відкрили для себе прекрасну природу Острожчини.



 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024