Олександр Подвишенний представив острожанам «Зажурену ліру»

09 Червня 2019, 11:32
4455

В Острозі відбулася презентація нової книги письменника, журналіста, молодого науковця, очільника «Правого сектора» Рівненщини Олександра Подвишенного.

У Національному університеті «Острозька академія» Олександр представив колу зацікавлених збірку віршів «Зажурена ліра». Книга побачила світ 2019 року в Рівному. До неї ввійшло 40 віршів останніх років. Видання ілюструють малюнки Анастасії Бачинської.

Спочатку молодий поет розповів про початок свого творчого шляху.

«Наївне кохання, наївний патріотизм, який перегукується зі Шевченківськими мотивами. Але для молодого письменника не важливо, як він починає. Стиль випрацьовується з часом», – уважає Олександр Подвишенний.

Ще автор говорив про те, як народжувалася книжка та малюнки до неї. У залі панувала невимушена атмосфера, тому звучало чимало віршів із «Горизонталі» (попередня книга) та «Зажуреної ліри». Читачів цікавили, як народжуються вірші-присвяти, що надихає на творчість.

«Я у творчості більше схильний до романтизму, любовної поезії. Бо негативу, болю, боротьби вистачає в реальному житті», – підкреслює поет.

Оскільки Олександр Подвишенний не тільки письменник, а й науковець, говорили й про сучасний літературний процес. З-поміж іншого Олександр прочитав вірш-відгук із епіграфом Шона Патріка Маклеха «Сонце з кишені», на який слухачі жваво зреагували.

Закінчилася зустріч автограф-сесією.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024