ТОП-5 порад, як швидше адаптуватися до переходу на зимовий час

30 Жовтня 2016, 12:23
2851 Джерело: 4vlada.com

В ніч з 29 на 30 жовтня Україна перевела годинники на годину назад, тому ми отримали на годину сну більше. Але чи добре це для нашого організму? Як зробити так, щоб ми швидше звиклися до зсуву часу.

Острозькі студенти-психолого на своїх сторінка в соцмережах розповсюдили 5 порад для комфортної адаптації.

1. Висипатися. Не піддавати себе надмірним фізичним навантаженням, намагатися менше нервувати і дратуватися,  Відводити для відпочинку і сну більше часу,

2. Всі важливі справи робити ввечері. Під час адаптації організму до нового часу правило «ранок мудріший від вечора» не працює. Вранці організм буде надто втомлений для того, щоб вирішувати складні питання, а активізація сил буде приходити навпаки - ввечері.

3. Викинути з голови негатив. Хоча даним правилом можна керуватися 365 днів на рік, найбільш корисним і обов'язковим до застосування воно є в перші два тижні після переведення стрілок годинника. Від усіх збудників психологічного стану (новини, алкоголь, сигарети, ТВ, Інтернет) слід тимчасово відмовитися. Або хоча б зменшити їх вплив, який прямо пов'язаний з нервовими потрясіннями і, як наслідок, порушеннями сну.

4. Більше гуляти на свіжому повітрі.

Скористайтеся переведенням часу, як приводом, аби підвищити якість свого дозвілля! Спокійні прогулянки чи фізична активність, спілкування з друзями або читання книг увечері, - все це допоможе сприятливо закінчити один день і при повних силах розпочати наступний.

5. Більше їсти вітамінів.  Для зміцнення внутрішніх ресурсів вживати вітамінні комплекси, імуностимулятори, ввести в раціон більше продуктів, багатих вітаміном С

Джерело:zib.com.ua

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром