«Співаночка» відсвяткувала ювілей

04 Червня 2019, 19:10
4543

Наприкінці року чимало творчих колективів проводять звітні концерти. Такий захід наприкінці травня організували учасники Зразкового дитячого ансамблю народної пісні «Співаночка» Центру  культури та дозвілля (ЦКД) виконкому Острозької міської ради.

Звітний концерт колективу відбувся в актовій залі КЗ «Острозька школа мистецтв» (ОШМ). Під час пісенного свята, що природно, звучали чудові українські композиції, а також згадували минуле, уручали грамоти й подарунки, дякували за майстерність і активність, бажали подальших успіхів.

Молодша група «Співаночки»
Молодша група «Співаночки»

 

Розпочався захід віночком українських народних. Після того ведуча концерту, викладачка ОШМ Оксана Скороход зазначила, що у «Співаночки» подвійне свято – 15-річчя з часу заснування та випускний концерт учасників старшої групи колективу. На екрані показали відеозапис одного з перших виступів «Співаночки». Її учасників почергово, перед виступами всіх трьох груп, представляли. Було також зазначено, що ансамбль створений 2004 року. Через 3 роки він отримав назву «Співаночка», а 2013 р. йому присвоєно почесне звання «Зразковий аматорський колектив». Нині він складається з трьох груп – старшої, молодшої та інструментальної – загалом 38 дітей. У їхньому репертуарі більше 30 пісень. Їх виконують на різних заходах на сценах Острожчини, під час багаточисельних фестивалів в Острозі, Рівному та інших містах нашої та сусідніх областей.


 

Після прекрасного виконання пісень, деякі з них супроводжувалися хороводами, присутні в актовій залі дякували юним артистам не тільки гучними оплесками стоячи, а й вигуками «Браво», «Молодці». Це, вочевидь, юні артисти своїм виконанням розчулили глядачів аж до сліз! Приємно вражала не тільки виконавська майстерність «Співаночки», а й репертуар, чудові українські вишивані костюми. Багато приємних, головне, заслужених слів для «Співаночки» сказала керівниця Інна Хмарук. Вона дякувала дітям, батькам, керівнику оркестрової групи, акомпаніатору Віталію Хмаруку, глядачам і вручила невеликі подарунки учасникам старшої групи. В. о. начальника відділу культури та туризму виконкому Острозької міської ради Світлана Климчук уручила грамоти очолюваного відділу учасникам старшої та інструментальної групи, директорка ЦКД Галина Скрипковська подарувала красивий торт.

Слова вітання
Слова вітання

Вручення подарунків
Вручення подарунків

 

Завершився захід спільним фотографуванням, врученням квітів, неформальним спілкуванням дітей, батьків учасників «Співаночки» та викладачів ОШМ. 

 

Іван ГЛУШМАН

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024