«Замкова гора» нагородила кращих шахістів міста

03 Червня 2019, 11:44
6567

В Острозі змагалися кращі шахісти міста.  Вони боролися за призи газети «Замкова гора» та Державного історико-культурного заповідника м. Острога. Змагання, що тривали в суботу, 1 червня, були присвячені Дню міста та Дню журналістів України. Спочатку на майдані Свободи відбулася театралізована гра в шахи, яку відвідало чимало містян і гостей Острога.

Шаховий турнір провели в залі засідань Острозької міської ради. Насамперед учасників привітали організатори змагань Іван Глушман, директор ТОВ «Замкова гора», та Микола Манько, директор КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога».

«Хто оглядає наші зали, той бачить шахову фігурку, якою грали ще в часи князів Острозьких. Я бажаю турніру довгого життя, щоб через рік він вийшов за межі Острога, а учасникам – мудрої і чесної гри. Думаю, що наступний турнір буде мати назву «Замкова гора» – у честь міської газети і в честь заповідника», – зауважив Микола Павлович.

До учасників також звернулася Оксана Ситницька, заступниця острозького міського голови Острога.

Присутніх вітає Оксана Ситницька
Присутніх вітає Оксана Ситницька

«Я вас вітаю з ювілейним шаховим турніром із нагоди Дня міста. Бажаю вам успіху, терпіння, мудрості, сили й наснаги. Хай переможе найсильніший», – сказала Оксана Анатоліївна.

Змагання відбувалися за швейцарською системою в сім турів (кожен учасник мав 15 хвилин на партію).

Усі учасники шахового турніру, а їх було понад 20, отримали сувенірні призи від Державного історико-культурного заповідника Острога – путівник по пам’ятках міста князів Острозьких, мішечок приємних спогадів з Острога і символічний ключ-магніт від Острозького замку.

Бойко - Марченко
Бойко - Марченко

Шаранський проти Кравчук
Шаранський проти Кравчук

3
Хід конем
Хід конем

Серед дітей І місце посів Захар Панчук. Хлопця також нагородили як наймолодшого учасника турніру. ІІ місце виборола Олена Кобилянська.

2
Захар Панчук
Захар Панчук

2
Нагородження
Нагородження

 

Серед жінок І місце посіла Катерина Кравчук, ІІ місце – Ірина Стасюк.

1
Переможниця Катерина Кравчук
Переможниця Катерина Кравчук

 

Призові місця серед чоловіків розподілилися так:

ІІІ місце – Віктор Гаврилюк.

ІІ місце – Юрій Адаменко.

І місце – Валентин Шаранський (учетверте переміг у турнірі на призи газети «Замкова гора»)

1
Переможець турніру Валентин Шаранський
Переможець турніру Валентин Шаранський

 

Крім того, Олексій Лісовський  здобув спеціальний приз «За волю до перемоги», а Анатолій Гаврилюк отримав відзнаку як найстарший учасник турніру.

Призери отримали грамоти, медалі, нагороди від спонсорів, а переможець також кубок.

Спонсорами шахового турніру були газета «Замкова гора» (головний організатор), Державний історико-культурний заповідник м. Острога, міський голова Олександр Шикер, газета «Давай» (директор – Анатолій Оношко), ПП Віталій Сасовський.

 

Читайте також:

В Острозі зіграли партію шахів живими фігурами

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024