Аспірантка з Острожчини здобула престижну стипендію

01 Червня 2019, 11:45
Юлія Ягодка 4956
Юлія Ягодка

Аспірантка Національного університету водного господарства та природокористування, уродженка Острожчини Юлія Ягодка здобула престижну стипендію та стажуватиметься у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (Львів).

У червні й листопаді Юлія перебуватиму в гостьовій резиденції центру, де працюватиме над темою «Політика ІІ Речі Посполитої в царині розвитку архітектурного середовища малих міст Волині (міжвоєнний період)». Це дослідження є складовою її дисертаційної роботи «Архітектурно-просторові трансформації середовища малих міст Волині 1921-1939 рр.», – повідомляють на сайті Центру.

Серед міст, на яких фокусує увагу стипендіатка: Володимир-Волинський, Горохів, Гоща, Дубно, Здолбунів, Кременець, Костопіль, Ковель, Корець, Любомль, Острог, Радивилів, Рожище, Рокитне, Сарни. Її праця спрямована на детальний історико-архітектурний аналіз формування вказаної групи об’єктів в європейському та польському контекстах. Дослідження базується на огляді наукових публікацій та джерел (архівних кресленнях та іконографічних матеріалах) з українських та польських збірок.

Юлія Ягодка – одна з п’яти стипендіатів на місячне дослідження. Інші науковці, які працюватимуть паралельно з нашою землячкою,  представляють Принстонський університет, Університет Віскансін-Мілвоукі, Європейський університетський інститут у Флоренції та інші європейські заклади вищої освіти.

Коментарі
07 Червня 2019, 21:59
Купленим не дуже добре гордитися.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024