Прогулятися замком Острозьких допоможе аудіогід

31 Травня 2019, 10:38
5183

Державний історико-культурний заповідник Острога в новому туристичному сезоні тішить новинками. Замком князів Острозьких, де розміщені цікаві музейні експозиції, тепер можна прогулятися з допомогою аудіогіда.

Про новинку йшлося ще під час презентації логотипу Острога напередодні відкриття туристичного сезону. Нині ж відвідувачі замку можуть почути екскурсію без екскурсовода, скориставшись спеціальною фонограмою. Текст для аудіогіда начитав Микола Кінах. Крім того, відвідувачі можуть почути оригінальний острозький наспів XVІ століття.

«Мобільні аудіогіди отримують все більше поширення. Додатки можуть бути встановлені на смартфони відвідувачів і тому не вимагають від музею закупівлі, оренди, обслуговування устаткування. Для нас важливо запропонувати відвідувачам зручний інтерфейс та звичну техніку. Найкращим рішенням став звичайний телефон, який виконує функцію аудіогіду за допомогою додатка izi.travel», – розповідає Андрій Брижук, заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника Острога.


 

У подальшому працівники музею планують перекласти аудіозапис іноземними мовами та створити аудіогід для інших пам’яток, які входять до складу заповідника.

«Острозькі музейники мають на меті дати всім мандрівникам новий спосіб відчути себе ближче до історичної та культурної спадщини», – додає Андрій Вікторович.

Ілюстрації з проморолика Острога

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39