На Часі: ТОП-5 народних методів лікування кашлю

17 Січня 2017, 12:12
4243 Джерело: http://www.moirebenok.ua/

Зима вже в самому «розпалі ». У холодну пору особливу увагу потрібно приділити своєму здоров’ю  оскільки саме в цей період людина стає вразливою перед гострими респіраторними захворюваннями. Це відбувається через часті переохолодження, в результаті чого падає імунний захист, і як наслідок — розвивається застуда .

Найпоширенішим симптомом застуди є кашель. Для того , щоб проникнути в організм людини вірусам потрібно подолати дихальні шляхи. Слизові оболонки ротоглотки і порожнини носа починають реагувати на вірусну атаку розвитком місцевої запальної реакції. Так і розвивається кашель, —  пишуть на порталі про здоров`я

Найпоширенішими народними методами боротьби з кашлем є наступні:

1. Молоко з медом. Гаряче молоко з медом або з мінеральною лужною водою пом’якшує кашель і заспокоює його . При цьому мед їжте вприкуску , так як при високих температурах цей продукт втрачає всі свої цінні властивості , а також при цьому виділяються отруйні речовини.

2. Сік чорної редьки. Свіжий сік чорної редьки — народний метод боротьби з кашлем , якому вже кілька століть. Треба взяти вимитий коренеплід , зробити в ньому поглиблення і помістити туди трохи меду. Після 4-5 годин поглиблення в редьці заповниться соком. Такий сік потрібно приймати по 1 столовій ложці тричі на день. Для тих , хто не хоче чекати , редьку можна прокрутити через м’ясорубку , після чого вичавити сік. Також для лікування кашлю використовується сік і печеною редьки. Для цього потрібно дрібно нарізати чорну редьку , посипати її цукром і в такому вигляді запекти в духовій шафі. Отриманий сік потрібно злити і приймати по дві чайні ложки перед прийомом їжі , а також на ніч.

3. Цибуля з медом. Це маловідомий , але досить ефективний метод лікування кашлю. Ріпчасту цибулю потрібно підсмажити на вершковому маслі , віслюку чого його їдять з медом. Сік сирої цибулі з медом можна застосовувати для полоскання горла. Також цибулину можна відварити в молоці , попередньо подрібнивши . Для цього потрібно взяти 2 цибулини , подрібнити , після чого відварити в склянці молока і настояти 4 години. Такий настій потрібно приймати кожні 3 години по 1 столовій ложці.

4. Відвар калини. Стакан плодів калини слід залити 1 літром гарячої води і кип’ятити протягом 10 хвилин. Відвар процідити і додати 3 столові ложки меду (зачекайте , поки настій трохи охолоне ) . Відвар калини з медом потрібно приймати по ½ склянки 3 рази на добу.

5. Відхаркувальний збір . Візьміть плоди малини , траву материнки , листя мати-й -мачухи у співвідношенні 1:1:1 . Столова ложка такого збору заварюється в склянці окропу і настоюється протягом 20 хвилин. Відвар слід приймати в якості чаю в гарячому вигляді.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром