«Нуль відходів» по-острозьки: гімназисти назбирали 800 кілограмів макулатури

24 Травня 2019, 12:57
3124

Авторка - Анна Лавренюк

В Острозькому НВК «Школа I-III ступенів-гімназія» провели акцію під назвою «Здавай макулатуру – підвищуй екокультуру» та назбирали сировини більше, ніж на тисячу гривень. 

За тиждень проведення акції зі збору макулатуриу школі ініціативна команда «Агенти змін» у складі учнів Лавренюк Анни, Мацієвського Ореста та Кримінської Анни, педагога-організатора Філінюк Юлії та директора закладу Параниці Алли отримала 803 кілограми сировини, які конвертувались в 1043 грн.

Рекордсменом став 1 клас, який зібрав близько 200 кг, і на них чекає солодкий заохочувальний приз!

Жартома деякі учні казали, що готові принести весь папір, який знайдуть в себе вдома! Отримані кошти учні планують витратити на реалізацію екопросвітницьких акцій, встановлення сортувальних баків у школі та проведення «Zero Waste Day» у Острозі. Ця акція – лише один із запланованих заходів, що реалізовуються в рамках проекту «Zero Waste School Ostroh».

Zero Waste – це стиль життя, який перекладається як «нуль відходів». Кожен українець в середньому виробляє 250 кг сміття на рік. Тому бути eco-friendly - це не тренд, а вимога, яку диктує нам сьогодення!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024