Острожанам видаватимуть пластикові паспорти з 14 років

25 Жовтня 2016, 20:34
4498 Джерело: Tvoemisto.tv

Президент Петро Порошенко підписав один із «євроінтеграційних законів», відтепер українцям видаватимуться пластикові паспорти.

Паспорт буде містити текст українською та англійською мовою. В паспортах громадян України не будуть робити відмітки про реєстрацію шлюбу, а також про його розірвання. Відтепер паспорт видаватимуть не з 16, аз 14 років.

Уперше 14-16-річним документ видадуть безкоштовно, всім іншим – за плату. У новому законі прописано, що вона не може бути більше 10% мінінальної заробітньої плати (зараз 145 грн).

Новий документ нагадує пластикові водійські права або пенсійне посвідчення. На його лицьовій стороні – сектор Управління державної міграційної служби, цифрове фото власника, його підпис, П. І. Б., дата народження, стать, ідентифікаційний код або слово "відмова" поруч з кодом. У лівому верхньому куті розташований значок про наявність електронного чіпа (прямокутник з колом усередині). На чіпі дублюється вся зазначена на паспорті інформація. На зворотному боці – місце народження, відмітка про видачу закордонного паспорта, якщо він є, термін дії документа. 

В Острозі відповідної техніки для виготовлення пластикових паспортів поки ще немає. Але наш район знаходиться перший в черзі на її отримання. Про це повідомляють у острозькому секторі Управління державної міграційної служби.

Зразок нового паспорта
Зразок нового паспорта

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024