Студентам Острозької академії розповіли, як отримати посаду прокурора

20 Травня 2019, 09:33
3455

Для студентів Національного університету «Острозька академія» начальник відділу роботи з кадрами прокуратури Рівненської області Бистрицька І.В.  провела лекцію на тему: «Порядок добору кандидатів на посаду прокурора».

Захід відбувся у четвер, 16 травня, в унівеситеті, повідомляють на сайті прокуратури Рівненської області. 

Студентів –правників 3-го курсу ознайомили як з функціями органів прокуратури в умовах законодавчих змін, так і з порядком проведення добору та конкурсу на зайняття вакантних посад прокурорів місцевих прокуратур, призначенням прокурорів на адміністративні посади, вимогами, які ставляться до кандидатів на ці посади.

Зокрема, на лекції озвучили, що прокурором місцевої прокуратури може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше двох років та володіє державною мовою.

Процедура добору кандидатів та їх призначення на посаду прокурора місцевої прокуратури охоплює 13 етапів, від прийняття Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів рішення про проведення добору кандидатів на посаду прокурора до складання особою присяги прокурора, у тому числі проходження кандидатом на посаду прокурора спеціальної підготовки в Національній академії прокуратури України протягом одного року.

  Особливу увагу звернули на спеціальну перевірку кандидата на посаду прокурора, які успішно склали кваліфікаційний іспит, що проводиться кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів. У разі встановлення за її результатами факту подання кандидатом на посаду прокурора неправдивих відомостей або підроблених документів, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів приймає рішення про відмову в зарахуванні кандидата до резерву на заміщення вакантних посад прокурорів.

   Крім того, повідомили, що не може бути призначена на посаду прокурора особа, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною; має захворювання, що перешкоджає виконанню обов’язків прокурора; має незняту чи непогашену судимість або на яку накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення.

З метою просвітницької діяльності з питання добору кандидатів на посаду прокурора, на виконання спільного наказу Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки від 13.10.2017 та відповідно до планів проведення лекцій у навчальних закладах області, подібні зустрічі працівниками органів прокуратури області будуть проводитись і надалі.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024