Чим Острозька академія краща за київські виші, – ЗМІ

16 Травня 2019, 12:51
4847

Студентський портал «Studway» пропонує перелік навчальних закладів, у яких можна здобути якісну освіту, навіть якщо не хочеш жити й навчатися у великому місті. З-поміж закладів із якісним рівнем викладання «у глибинці» називають і Острозьку академію.

«Так, життя в обласному центрі помітно додає можливостей, але маленькі міста теж мають свої переваги: нижча вартість житла й харчів, чисте повітря і якісна освіта за адекватні гроші. Викладачі в таких ЗВО зазвичай можуть приділяти більше уваги кожному окремому студенту чи студентці: охочих навчатися тут зазвичай менше, ніж у Києві, Харкові чи Львові», – зазначає авторка матеріалу Катерина Куськал.

Ось яку інформацію пропонують потенційним абітурієнтам та їхнім батькам на «Studway».

Національний університет «Острозька академія» – це перший ЗВО в Україні та Східній Європі, заснований ще 1576 року князем Василем-Костянтином Острозьким. Від початку академія працювала як слов’яно-греко-латинська школа і мала в навчальній програмі традиційні для середньовіччя сім вільних наук: музику, риторику, геометрію, діалектику, арифметику, астрономію і граматику. Першим її ректором був письменник Герасим Смотрицький. За зразком академії пізніше створювали школи в Луцьку, Львові та інших містах. Через релігійні й історичні перипетії вона була ліквідована й закрита 1636 року, щоби знову відкритися вже в часи незалежності України.

Наразі Національний університет «Острозька академія» за рейтингом U-Multirank посідає 8 сходинку серед університетів України і готує фахівців у галузі філології, журналістики, економіки, культурології, філософії, права, психології, політології та інших спеціальностей.

Ціни навчання за рік стартують від 12 900 ₴, на заочному відділенні – від 6 450 ₴. Університет також отримує державні замовлення на підготовку спеціалістів, тож сюди можна вступити на бюджет.

Крім НаУОА, до списку ЗВО із глибинки потрапили Національний університет державної фіскальної служби України (м. Ірпінь), Білоцерківський національний аграрний університет, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини і Бердянський державний педагогічний університет.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024