Для вихованців інклюзивного центру організували свято

08 Травня 2019, 18:27
Під час заходу в ІРЦ 5388
Під час заходу в ІРЦ

Для вихованців Інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) Острога організували сімейне свято. А заклад отримав корисні подарунки.

У вівторок, 6 травня, з нагоди Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю в ІРЦ відбувся святковий захід для дітей та їхніх батьків. Крім того, закладу передали вертикалізатори для дітей із порушенням опорно-рухового апарату, акрилові фарби, альбоми й мольберти для арттерапії. Подарунок ІРЦ зробив Вадим Бондарчук, депутат Острозької міської ради, який постійно підтримує центр. Свято присвятили темі сім’ї та родини. Щоб дізнатися про успіхи й потреби ІРЦ, у заклад завітали перша заступниця міського голови Оксана Ситницька, начальниця відділу освіти міськвиконкому Людмила Кухарук, представники депутатського корпусу й міськвиконкому, а також педагоги Острога.

Подаровані вертикалізатори
Подаровані вертикалізатори

ІРЦ подарували все необхідне для арттерапії
ІРЦ подарували все необхідне для арттерапії

Розглядаючи подарунки
Розглядаючи подарунки

 

«Наша родина щодня поповнюється дітками, яким потрібна певна допомога. Завдяки Острозькій міській раді, депутатському корпусу загалом та Вадимові Бондарчукові зокрема, небайдужим містянам ми маємо необхідну підтримку, зміцнюємо віру в те, що наша робота корисна й потрібна», – зауважила директорка ІРЦ Олена Обуховська.

Крім декламації віршів, рухливих ігор, малювання тощо, вихованці ІРЦ спільно з учнями художнього відділення Острозької школи мистецтв (викладач – Роман Ярмолка) реалізували мистецький проект. Діти разом із юними художниками, викладачами й усіма охочими намалювали дві картини на тему сім’ї. Згодом полотна виставлять на продаж, а отримані кошти спрямують на потреби ІРЦ.

Вихованці школи мистецтв та Інклюзивно-ресурсного центру малюють родину
Вихованці школи мистецтв та Інклюзивно-ресурсного центру малюють родину

Підсумком свята став малюнок
Підсумком свята став малюнок

 

Директорка КЗ «Острозька школа мистецтв» Наталія Балаушко наголошує, що це не останній спільний проект, адже такі заходи – безцінний досвід для вихованців школи мистецтв і прекрасний спосіб виявити таланти відвідувачів ІРЦ.

Яким було свято, дивіться на відео.

Детальніше про роботу ІРЦ тут:

Ми працюємо заради дітей, – як діє в Острозі Інклюзивно-ресурсний центр

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024