Володимирові Зеленському подарували Коран у перекладі викладача Острозької академії

02 Травня 2019, 19:56
4763

Президент України Володимир Зеленський зустрівся  з муфтіями (муфтій – вища духовна особа у мусульман-сунітів. – ред.) і мусульманськими релігійними діячами. Під час зустрічі новообраному главі держави подарували Коран у перекладі Михайла Якубовича.

Про зустріч, яка відбулася в четвер, 2 травня, на своїй сторінці Facebook повідомив Саїд Ісмагілов, муфтій Духовного управління мусульман України «Умма». Під час двогодинного спілкування йшлося про роль мусульман у розбудові громадянського суспільства, активну благодійницьку діяльність, відкритість до міжрелігійного діалогу, а також про арешти та порушення прав і свобод мусульман на окупованих територіях Криму і Донбасу.

Саїд Ісмагілов подарував Володимиру Зеленському Коран, який українською мовою переклав сходознавець, дослідник доктринальної та філософської думки ісламського світу, голова Центру ісламознавчих досліджень Національного університету «Острозька академія» Михайло Якубович. Нагадаємо: напередодні репринтне видання Святого Письма, яке побачило світ в Острозі 1581 року, новообраному Президентові подарував предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Під час зустрічі
Під час зустрічі

 

 

Читайте також:

Михайло Якубович розповів про переклад Корану, батька та поїздки за кордон

Переклад Корану викладача Острозької академії видали в Туреччині

Унікальний рукопис Корану зберігається в Острозі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024