Почала діяти нова процедура проходження обов'язкового технічного контролю

12 Травня 2019, 11:02
Фото ілюстративне 1654
Фото ілюстративне

Відтепер паперовий бланк протоколу буде видаватися в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації.

Нововведення почали діяти з 1 травня, повідомляють у РСЦ МВС у Рівненській області. Це зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК, а контролюючим органам буде легше перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію зі самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації незабаром стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного устаткування.

Обов'язковому технічному контролю підлягають транспортні засоби, що беруть участь у дорожньому русі та зареєстровані територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України. Наприклад, легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів із метою отримання прибутку; вантажні автомобілі та причепи до них; автобуси та спеціалізовані транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі; таксі.

Обов’язковий технічний контроль транспортного засобу передбачає перевірку технічного стану транспортного засобу, а саме: системи гальмового і рульового керування; зовнішніх світлових приладів; пневматичних шин та коліс; світлопропускання скла; газобалонного обладнання (за наявності); інших елементів у частині, що безпосередньо стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього природного середовища.

Зміни в порядку проведення ОТК затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 р. № 46, що була опублікована 7 лютого 2019 року. Якщо власник транспортного засобу, що підлягає обов’язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до набрання чинності постанови, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення строку його дії.

На сайті Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області (http://riv.hsc.gov.ua/) можна ознайомитися з мапою суб’єктів обов’язкового технічного контролю транспортних засобів (ОТК), переглянути основну інформацію про них та обрати найближчий за місцем розташування.   (http://riv.hsc.gov.ua/mapa-sub-yektiv-otk/)

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024