Експозицію Музею нумізматики поповнили монетами-писанками

27 Квітня 2019, 14:45
5238

Експозицію нумізматичної виставки, що діє в Острозі на базі Державного історико-культурного заповідника, поповнили унікальними монетами-писанками.

Монети номіналом двадцять канадських доларів, викарбувані у формі кольорової писанки, передав у музей Григорій Аршинов напередодні Великодніх свят. Подарунок представили в четвер, 24 квітня, за участі численних гостей: студентів і викладачів Острозької академії, представників Острозької міської ради та Державного історико-культурного заповідника, семикласників міської ЗОШ №1 (учителька Алла Сидорчук), зацікавлених містян.

Презентація монет відбулася велелюдно
Презентація монет відбулася велелюдно

 

Спочатку старша наукова співробітниця відділу охорони  історико-культурної спадщини, археології та нумізматики краєзнавчого музею Людмила Жуковська розповіла про писанку як вид мистецтва та появу монет-писанок. Вони виготовлені з чистого срібла, вагою 31,82 г. На сьогодні в колекції Королівського канадського монетного двору всього 5 таких монет. Перший випуск відбувся 2016 року й ось уже четвертий рік поспіль продовжують карбувати коштовні «писанки». Завдяки Григорієві Аршинову в Острозі можна побачити три з п’яти монет.

Людмила Жуковська розповідає про монети-писанки
Людмила Жуковська розповідає про монети-писанки

Подаровані монети-писанки
Подаровані монети-писанки

 

На знак вдячності Микола Манько, директор заповідника, вручив меценатові оригінальну подяку, а завідувачка відділу фондів Лариса Мазуренко виголосила зворушливі слова вдячності й побажала успіхів у всіх справах.

Микола Манька вручає дарувальнику грамоту
Микола Манька вручає дарувальнику грамоту

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024