Суд призупинив перейменування УПЦ Московського патріархату

23 Квітня 2019, 11:33
Суд призупинив перейменування УПЦ Московського патріархату 1618
Суд призупинив перейменування УПЦ Московського патріархату

Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив процес примусового перейменування Української православної церкви Московського патріархату, яка до 26 квітня мала вказати в своїй назві приналежність до Російської православної церкви.

Сталося це у понеділок, 22 квітня, - повідомляє прес-служба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову у справі про скасування наказу Міністерства культури України, відповідно до якого Київська Митрополія Української Православної Церкви та низка релігійних організацій повинні внести зміни до своєї офіційної назви та подати відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року», – йдеться у повідомленні.

У суді повідомили, що ними було задоволено заяву УПЦ МП про забезпечення позову з огляду на те, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити поновлення порушених чи оспорюваних прав  або інтересів позивача.

Крім того, на думку суду, «реалізація на даний час (до вирішення справи по суті) оспорюваного акту та вчинення на його виконання дій може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи».

Як наголосили в суді, вжиття заходів забезпечення позову не зумовлює фактичного вирішення спору, оскільки вони спрямовані виключно на збереження існуючого становища до завершення розгляду справи по суті.

Нагадаємо, закон, який зобов'язує УПЦ МП вказати у назві приналежність до Росії був ухвалений 10 грудня 2018 року. 

 

Читайте також: 

Офіційно: на Острожчині зобов’язали перейменувати церкви Московського патріархату

Розваж: на богослужіннях українською храм переповнений

Коментарі
24 Квітня 2019, 19:53
Слава богу!!!!!!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024