У Розважі прихильники УПЦ МП не допускають громаду в церкву

14 Квітня 2019, 11:04
7851

У селі Розваж Острозького району триває конфлікт за церкву. У неділю, 14 квітня, частина громади, яка вирішила приєднатися до Православної церкви України (ПЦУ), прийшла до храму, щоб провести інвентаризацію майна. Натомість прихильники УПЦ МП не дозволяють нікому ввійти до храму.

Нагадаємо: раніше священик перешкодив проведенню інвентаризації церкви.

Біля храму Косьми і Даміана виник невеликий словесний конфлікт. Віряни УПЦ МП почали молитися біля дверей. Представники поліції, які прибули на місце, намагаються мирно залагодити ситуацію.




1

 

Читайте, чим завершилося протистояння:

У розвазькому храмі відбулося перше богослужіння українською мовою

Коментарі
14 Квітня 2019, 21:37
Район.Острог, чому ви завжди публікуєте ту інформацію,яка вигідна для вас?Події,які відбувалися 14 квітня біля Святого Храму села Розваж проходили зовсім не так, як це описуєте ви! НАСПРАВДІ ВСЕ БУЛО ТАК : Богослужіння розпочалося о 8 годині, віряни зі своїми малими дітьми,які відвідують Храм Божий кожної служби мирно стояли і молилися.Під час Херувимської пісні,прихильники ПЦУ, разом із невідомими людьми, які не є прихожанами цієї Церкви, жодного разу не відвідували її або один раз лише на свято Великодня, на чолі з сільським головою Юрієм Ягодкою, а також їхнім "благочинним" Лукашиком і ще з одним невідомим батюшкою, якого у нашому селі ніхто не бачив раніше, почали розмахувати руками, штовхати людей, прориватися до Церкви. Віряни їх не пустили, оскільки йшло Богослужіння. Тоді Лукашик пішов у церковну хатину, де на той час грілися маленькі діти, і повиганяв їх звідти! Після цього вийняв з рукава монтировку, збив замок, яким замикалась хатина, і тоді Тарас Ягодка повісив свій замок, а Лукашик тим часом агресивно розпихав вірян і бив їх в груди!! (Такий приклад показує "благочинний" своїм "прихожанам" ПЦУ)!!! Після цього Лукашик знову пробирався до Церкви, проклинав людей, штовхав стареньку жінку з палицею і називав її сатаною. (Ще один "хороший приклад" показав "благочинний"). Коли почали здійснювати другий напад, бо інакшими словами це назвати не можна, прихильники ПЦУ били дітей по голові, штовхали й обзивали жінок, дівчині поранили вухо, рвали людям одяг, а ще одна жінка душила за шию людей (напевно з благословення Лукашика)!!! Наступним кроком стало те, що з благословення "благочинного" Лукашика у святу неділю, почали болгаркою зрізати замки і завіси з дверей Церкви. Працівники поліції на чолі з начальником Едуардом Холодом цьому не перешкоджали, оскільки прибули із прихильниками ПЦУ!!!! Після цього прихильники ПЦУ увірвалися до Храму, що вони там робили не зрозуміло, але через деякий час у Церкву почали носити пакети з їжею (не виключено, що там не було і спиртного)! БОЖИЙ ХРАМ ПЕРЕТВОРИЛИ В ЇДАЛЬНЮ!!!!! А коли віряни УПЦ поверталися додому, то на клумбах побачили видерті із цибулинами тюльпани (напевно теж "благочинний" поблагословив на таку "добру" справу!). До речі, жінки із хору, який привіз із собою Лукашик, були одягнуті в штани і шапки (напевно за канонами їхньої церкви це дозволяється!) Не розумію лише одного, як "батюшка", який повинен служити Літургію у своєму храмі, не робить цього, а з самого ранку іде в наступ на чужі Храми! ВСЕ ЦЕ НЕ ПОРОЖНІ СЛОВА, ДОКАЗИ ПРОТИПРАВНИХ ДІЙ ПРИХИЛЬНИКІВ ПЦУ, НА ЧОЛІ З "БЛАГОЧИННИМ"ЛУКАШИКОМ Є ЗАФІКСОВАНО НА ВІДЕО!!!!!!!!!
14 Квітня 2019, 22:37
А чому ім'я написано зірочками? Вкажи то ти, щоб люди бачили свого "героя" в лице, який їм очі відкрив і правду розповів! Інформація, подана редакцією, цілком правдива, а ти, злякався написати хто такий і брешеш. Для чого??? Тобі краще від цього стало?
14 Квітня 2019, 22:57
Відео в студію????
14 Квітня 2019, 22:57
Відео??
14 Квітня 2019, 23:30
Ісус Христос був розіпятий по волі первосвященників фарисеїв, задурений народ кричав "розіпни", якраз попам пцу треба таких дурнів що їх підтримують як для масовки і втідення своїх іудиних планів так і для заяв про підтримку народну тобто легітимізацію, колись чевоній уже посягав на віру православну,що з ним сталось відомо і знаково, Бог нам вказав що буде з такими, покайтесь бо діти ваші будуть гріхи ваші спокутувати віки вічні
14 Квітня 2019, 23:47
А де ж вислови другої сторони
15 Квітня 2019, 00:16
Чому ж ти підписуєшся Я, а не пишеш відкрито, як говориш до інших????????
15 Квітня 2019, 00:20
А для другоі сторони висловів уже не треба, бо вони забрали храм, нічого не роблячи, а батюшка, який багато років служив богу, наставляв на добрі справи, сам працював, щоб храм процвітав буде в стороні. Буде видно, чи після іхньоі ревізія будуть ікони цінні, і т. Д.
15 Квітня 2019, 00:26
Ой всьо ! Розходьтеся ! Завтра всі на городи !
15 Квітня 2019, 03:51
жах
15 Квітня 2019, 11:19
Ви про старовинні цінні ікони згадали? А де вони були до сьогодні? Валялись в павутинні під ногами і знищувались?! То ви тоді не відчуваєте за це гріх?! Це ж намальовані на полотні фарбами у 18-19 столітті! Мене дивує те, що ікони роздруковані на комп’ютері ви зберігали дуже старанно, а ікони, які намолені століттями знищувались і зберігалися як непотріб. Але хочу сказати, що в першу чергу ми будемо все робити, щоб відреставрували знищений іконостас та ікони. Ми хочемо кожну ікону зберегти нашим нащадкам!
15 Квітня 2019, 22:45
А те, що церкви і священники моляться віками і молилися ваші діди, прадід, ви перекреслити завдяки новій церкві, яку створив порошенко,, бо варфоломій вже дуже жалкує, що зв'язався з брехуном., і як не дивно світовим клоуном, бо він не політик.
16 Квітня 2019, 20:05
Про порошенка ще й чув нiхто, як люди вже говорили про перехiд . Треба було одна слово змiнити в документах з ,,московского,, на ,,киевский,, З часом перешли б i на рiдну мову. I оце з одного слова така буча??? Чи земляний боявся не одобрить кирило?
17 Квітня 2019, 01:01
оксано, не знаєш у чому суть переходів,то не треба було сунутись куди не знаєш.Аби одобрив Бог, а він з усім світом проти, але до розважа це ще не дійшло,моліться з ягодками, головне як будете пакети з могричами розпивати у церкві, то оглядайтесь ,бо все таки БОГ НЕ ОДОБРИТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17 Квітня 2019, 01:48
"Бо Варфоломій вже дуже жалкує, що зв'язався з брехуном". Це Варфоломій вам сказав особисто? Чи так було написано в методичці, яку ви отримали з Москви?
17 Квітня 2019, 12:56
Оці такі дрібненькі підбрішки і зіграли з вами злу службу, а про ,,могоричі, цибульки,, це вже ,, агонія,,. Бог брехню не ,,одобрює,,(рос), а вас це не зупиняє. Стояли під церквою з шокером і казали , що прийшли на мирне причастя. Не припиняйте брехати , ви ж певно звикли так
18 Квітня 2019, 01:57
Це ви звикли жити однією брехнею!!!!!!!!!!!!! Могричі в Церкві все ж таки були, по два пакети носили!!!!!!!!!! Цими могричами зганьбилися не лише в Розважі, а й на весь район!!!!!!!!! Та ще й самі писали у фейсбуці "А що тут такого, що в Церкві людям дали поїсти". Видно, що для вас Церква нічого не значить, оскільки ви її перетворили в їдальню!!!!!!!
18 Квітня 2019, 10:31
Читаючи коментарі, дивуюся...<br/>&quot;Бог не одобряє&quot; ... А звідки ви знаєте що одобряє а що ні? Ви спіокувалися віч на віч з Богом. Він вам особисто сказав що не розуміє українську мову, що богослужіння українською мовою не привильне, бо мова не благодатна?????? Росія дуже успішно використовує все це на свою користь. А на сходи наших хлопців за це вбивають. Радійте, добре робите... Молодці... На вашій совісті смерті військових починаючи з 10 березня
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром