Фронтмен «Антитіл» провів для студентів мотиваційну зустріч

13 Квітня 2019, 17:15
Максим Карповець і Тарас Тополя 4818
Максим Карповець і Тарас Тополя

У межах проекту «U-Report Ukraine» до Острога завітав фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя. Для студентів Острозької академії, хоч в аудиторії були і викладачі, і дехто з містян, музикант провів мотиваційну зустріч.

«Дуже приємно, що ми нарешті бачимо Тараса Тополю тут, бо ми вже років два тому планували таку зустріч. І нарешті він у нашому університеті», – відзначив на початку заходу Максим Карповець, декан гуманітарного факультету.

Перш, ніж перейти до діалогу з Тарасом Тополею, про громадську активність загалом і проект «U-Report Ukraine»  розповів консультант ЮНІСЕФ та координатор цього проекту Світозар Ніцполь.

Тарас Тополя, відповідаючи на питання студентів, говорив про творчість, патріотизм, свою громадську діяльність тощо. Пропонуємо вам ТОП-5 думок артиста в Острозькій академії.

Тарас Тополя в Острозькій академії
Тарас Тополя в Острозькій академії

 

  • Можна виміряти рівень освіченості за допомогою IQ чи якихось тестів, а рівень свідомості, як і патріотизму – відносна категорія. Про це можна говорити тільки загалом.
  • Європейські цінності – це не про економіку чи повний холодильник, промисловість, рівень достатку, ще якісь речі. Це насамперед про верховенство права, повагу і дотримання свобод і прав людини. Європейські цінності  – це про толерування інших поглядів і світосприйняття. Зрештою, це про свободу бути собою.
  • Будь-який артист – це ретранслятор. Я пропускаю інформацію через себе і видаю на-гора щось нове. Це може бути пісня, вірш, навіть інтерв’ю. І чим ширший спектр емоцій, тим більша ймовірність, що вдасться твір, який зрезонує з людьми. Коли ти співаєш про те, чим живеш, по-чесному, це не пластмасове, а справжнє, натуральне. Усе своє натхнення я беру з життя.
  • Моя користь – на сцені. Яка суть, якщо артисти не співають, цивільні люди не живуть своїм життям, не виконують свою роботу? Для чого тоді боронять схід, тримають фронт?
  • Якщо людина має певну впізнаваність і популярність, як мінімум, мусить займатися громадською діяльністю і пропагувати це. Бо будь-яке суспільство повинне поважати діяльність людини, спрямовану на безкорисну допомогу іншому. Суспільство, у якому розвинене волонтерство, має більші шанси на розвиток і виживання.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024