Оскарження не допомогло: острожанин відсидить 9 років за вбивство

12 Квітня 2019, 10:30
3713

Чоловік, який убив товариша в стані алкогольного сп’яніння, відсидить дев’ять років. Рішення залишити вирок місцевого суду без змін ухвалили апеляційна та касаційна інстанції.

Злочин стався ще в квітні 2016 року в місті Острог. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння під час сварки зі своїм знайомим, не одноразово бив того кулаками й ногами у взутті. Від нанесених травм чоловік помер чого відразу помер.

Суд першої інстанції визнав обвинуваченого винуватим і призначив покарання у виді 9 років позбавлення волі. Однак засуджений не погодився з вироком і понад 2 роки оскаржував його до судів апеляційної та касаційної інстанції.

У судах обвинувачений вину не визнав, стверджував, що конфлікт між ними був, але бійку влаштував потерпілий. За його словами, його самозахист не міг призвести до смерті потерпілого.

Обвинувачі як в суді першої інстанції, так і в апеляційній та касаційній інстанції спростовали таку версію, а скоєння умисного вбивства підтвердили зібраними під час досудового розслідування доказами: висновками експертів, протоколами слідчих дій, показами свідків.

Оцінивши всі свідчення та докази в сукупності, суд визнав, що вину вбивці прокурором доведено в повному обсязі.  Вирок місцевого суду, яким обвинуваченому призначено покарання – 9 років позбавлення волі, залишився в силі.

 

За інформацією Здолбунівської місцевої прокуратури

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024