Польський соціальний проект втілив мрії острожан

09 Квітня 2019, 11:22
Польський соціальний проект здійснив мрії острожан 4367
Польський соціальний проект здійснив мрії острожан

Завдяки благодійному товариству «Весна» («Wiosna») з республіки Польща три родини з Острога змогли здійснити мрії та отримали необхідну соціальну допомогу. Це стало можливим у межах соціального проекту «Шляхетна пачка».

Наприкінці 2018 – на початку 2019 року в острозі реалізовувався один із найбільших соціальних проектів у Республіці Польща – «Шляхетна пачка». Ця акція спрямована на допомогу сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини, самотнім пенсіонерам та іншим. Організацією всього процесу займається доброчинне товариство «Весна» («Wiosna»), координувала роботу в нашому місті заступниця міського голови Оксана Ситницька. До реалізації проекту також долучився Острозький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконкому Острозької міської ради (СССДМ). Зокрема, працівники центру СССДМ допомогли сім’ям заповнити необхідні анкети, де описували реальну ситуацію в родинах, а також шляхи і бачення подолання складних життєвих обставин.

У результаті завдяки добрій волі організаторів благочинної акції три сім’ї з Острога отримати цінні подарунки. Зокрема, завдяки соціальному проекту «Шляхетна пачка» здійснилася мрія п’ятнадцятирічної школярки, сім’я якої була змушена переселитися до Острога після початку війни на сході України. Іншій родині подарували сантехніку для облаштування майбутньої душової кімнати. Багатодітна сім’я до цього часу не мала можливостей зробити вигоди у будинку. Завдяки проекту це стало можливим. Третім переможцем благодійної акції стала малозабезпечена сім’я, яка отримала в подарунок ноутбук і мультиварку. Тепер уся сім’я готує  смачні й поживні страви, а діти використовують ноутбук для покращення якості освіти.

Багатодітна родина зможе готувати смачну й корисну їжу
Багатодітна родина зможе готувати смачну й корисну їжу


Учитися буде легше
Учитися буде легше

 

Згодом представники громадської благодійної організації «Шляхетна пачка» провели акцію «Здійсни свою мрію» у ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище». За дорученням Олександра Левічева (IТ-компанія CISCO) цю благородну місію виконувала Людмила Манелюк, яка вручила учням презенти для вдосконалення їхньої професійної майстерності. Адміністрація та учні училища дуже вдячні за підтримку й чудові подарунки та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Допомога для Острозького ВПУ
Допомога для Острозького ВПУ

 

Принагідно зазначимо, що в межах проекту «Шляхетна пачка» родини можуть отримати практично будь-яку допомогу – побутові електроприлади, сприяння в пошуках роботи та навіть погашення кредиту. Крім того, діють і спеціальні пакети, спрямовані на юридичну або медичну допомогу, а також на опіку самотніх пенсіонерів.

Родини з Острога надзвичайно вдячні за допомогу
Родини з Острога надзвичайно вдячні за допомогу

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024