В Острозькій академії визначили переможців всеукраїнської олімпіади

07 Квітня 2019, 09:48
Вітання переможниці 4862
Вітання переможниці

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся фінальний етап Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019. У суботу, 6 квітня, до вишу завітали переможниці першого етапу, які набрали найбільшу кількість балів в онлайн-тестуванні.

На початку зустрічі з вітальним словом до присутніх звернувся Віталій Максимчук, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури, який, із-поміж іншого, побажав учасницям успішно завершити школу та вступити до омріяного вишу.

Викладачка кафедри української мови і літератури Ірина Рабчук розповіла про особливості вступної кампанії-2019, коротко схарактеризувала специфіку навчання на гуманітарному факультеті та спеціальності «Філологія» зокрема. Як зауважила Ірина Юріївна, в Острозі батьки можуть бути безпечні за своїх дітей, адже місто маленьке і комфортне й кожен, якщо захоче, зможе зреалізувати себе в Острозькій академії.

Про насичене студентське життя у виші та гуртожитські будні розказала третьокурсниця Юлія Галапач, голова студради гуманітарного факультету. Юля наголосила, що студентство Острозької академії має змогу брати участь у різних спортивних секціях, відвідувати гуртки культурно-мистецького центру, реалізовувати себе у волонтерській діяльності як в Острозі, так і за його межами.

Юлія Галапач розповідає про студентське життя
Юлія Галапач розповідає про студентське життя

 

«Навчання в університеті відрізняється від шкільного тим, що нас навчають критично мислити, по-різному аналізувати певну проблему. На заняттях із літератури ми розглядаємо письменника не лише як автора того чи того твору, а дивимося на нього, як людину, громадського діяча, осмислюємо чинники, які спонукали написати певний текст», – зауважила студентка.

Після цього школярки писали учнівський твір згідно з усіма вимогами ЗНО. Темою став вислів Наполеона І: «Піднесення або занепад держав майже завжди залежить від сміливості та розуму їхніх керівників». Під час оцінювання журі враховувало доречну аргументацію, логічність, послідовність викладу, вправне формулювання висновків і грамотність.

За результатами конкурсу переможницями Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019 стали:

І місце Дарина Алексійчук, учениця Нетішинського НВК «Загальноосвітня школа І–ІІ ступенів та ліцей» Хмельницької області;

ІІ місцеЯрина Лоїк, учениця ОЗНЗ «Перемишлянська ЗОШ ім. О. Ковча» Львівської області;

ІІ місцеАнна Клочко, учениця Нетішинського НВК «Загальноосвітня школа І–ІІ ступенів та ліцей» Хмельницької області;

ІІІ місцеОльга Рачко, учениця Луцької ЗОШ I–III ступенів № 15 Волинської області;

ІІІ місце: Катерина Фатнєва, учениця Одеського економічного ліцею.

Віталій Максимчук нагороджує Дарину Алексійчук
Віталій Максимчук нагороджує Дарину Алексійчук

Диплом отримує Ярина Лоїк
Диплом отримує Ярина Лоїк

«Мені сподобалося місто. В Острозькій академії панує гарна атмосфера, привітні і викладачі, і студенти. Зовсім не шкодую, що взяла участь в олімпіаді. Бажаю всім майбутнім випускникам пробувати свої сили в подібних конкурсах», – поділилася враженями Ярина Лоїк.

1
Диплом отримує Ольга Рачко
Диплом отримує Ольга Рачко

Диплом за ІІІ місце Катерині Фатнєвій
Диплом за ІІІ місце Катерині Фатнєвій

Переможниці й організатори олімпіади
Переможниці й організатори олімпіади

Переможниць нагородили дипломами та книгами.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024