Свята й дати 2 квітня: Міжнародний день дитячої книги

02 Квітня 2019, 08:38
5287

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 2 квітня.

«Ніякі проблеми не страшні, якщо вдома вас чекають люблячі люди», – уважає Шахрукх Кхан. Любіть і цінуйте один одного, тоді будь-які справи будуть по плечі! Сонячного настрою та гарного дня!

2 квітня День ангела відзначають Олександра, Анатолія, Віктор, Віссаріон, Герман, Домніна (Домна), Євфрасії, Ефимия, Ефросина, Іван, Іконій, Клавдія, Лолліон, Максим, Марія, Матрона, Мирон, Микита , Патрикій, Парасковія, Родіон (Родіа), Світлана, Севастіан, Сергій, Феодосія, Фотіда, Фотій (Фотина), Юлія, Уляна.

Сьогодні світова спільного святкує Міжнародний день дитячої книги. Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Ще сьогодні Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму. Цей день установлений відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН, прийнятої 18 грудня 2007-го року № A/RES/62/139. Це щорічний день, який відзначають 2-го квітня. Історії відомо не мало яскравих особистостей, у яких спостерігалися деякі симптоми цієї не простої хвороби. Приміром, Вінсент Ван Гог і Леонардо да Вінчі, Гаррі Труман і Авраам Лінкольн, Вуді Аллен і Боб Ділан, і багато інших.

У православній церкві цього дня згадують Фотону. У народі вважали, що вода 2 квітня має цілющі властивості. Існувала традиція вмиватися колодязною водою - це вважалося дуже корисним.

Народні прикмети на 2 квітня

  1. Дощ 2 квітня - буде хороший врожай грибів
  2. Наст колючий - прикмета того, що рік буде врожайним
  3. Якщо пити з криниці води - можна вилікуватися від хвороби
  4. Прилетіли 2 квітня шпаки - прийшла справжня весна
  5. Багато талої води в квітні - багато трави буде в травні
  6. Вдень 2 квітня спекотно, а вночі приходять холоду - погода найближчим часом буде теплою і ясній
  7. Плиска прилетіла - прикмета того, що через 12 днів річка «піде», почнеться льодохід

Цей день в історії:

  • 1513 — у ході пошуків легендарного «джерела молодості» іспанський дослідник Хуан Понсе де Леон висадився на узбережжі Флориди в районі сучасного містечка Сент-Августин і оголосив півострів власністю Іспанії.
  • 1722 — у Петербурзі видано царський указ про ліквідацію гетьманства і утворення Малоросійської колегії — органу управління Лівобережною Україною. Складалася з російських воєвод на чолі з С. Веляминовим.
  • 1905 — офіційно відкрито Симплонський тунель (20 км) під Альпами, що зв'язав Швейцарію та Італію.
  • 1912 — лайнер «Титанік» вийшов у море для перевірки ходових іспитів, які успішно пройшли.
  • 1918 — Початок антибільшовицького повстання у Шостці.
  • 1958 — у Вічита-Фолс (Техас) зареєстровано торнадо, що розвинуло швидкість 450 км/год.
  • 1964 — Радянський Союз запустив перший космічний апарат «Зонд-1» для вивчення космічного простору і напрацювання техніки дальніх космічних польотів.
  • 1966 — радянський супутник вперше у світі облетів Місяць.
  • 1967 — у день народження казкаря Ганса Крістіана Андерсена заснували Міжнародний день дитячої книги.
  • 1968 — в районі Зейтун, що на околиці єгипетської столиці Каїр, над храмом коптів-християн люди спостерігали в небі явлення Діви Марії.
  • 1989 — Центральний комітет Палестинської національної ради обрав Ясіра Арафата Президентом самопроголошеної Палестинської держави.
  • 1996 — Борис Єльцин і Олександр Лукашенко підписали договір про створення союзної держави;
  • 2004 — у Брюсселі сім країн Східної Європи: Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія та Естонія — приєдналися до НАТО.
  • 2007 — Президент України Віктор Ющенко підписав указ «Про розпуск Верховної Ради України» на підставі статті 90 Конституції України.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024