На Острожчині розпочався «Сезон тиші» для диких тварин

04 Квітня 2019, 12:14
«Сезон тиші» 1402
«Сезон тиші»

У період масового розмноження диких тварин – з 1 квітня по 15 червня – заборонені роботи й заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Зважаючи на це, підприємствами, установами, організаціями і громадянами необхідно неухильно дотримуватися вимог частини 5 статті 39 Закону України «Про тваринний світ» під час  будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу.

Відтак, у місцях масового розмноження та вирощування потомства диких тварин має бути забезпечено «сезон тиші» з обов’язковим обмеженням господарської діяльності, що благодатно вплине на стан тваринного світу.

Зокрема, заборонені пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

За порушення вимог законодавства загрожує адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024