Година Землі: острожан закликають на годину вимкнути світло

30 Березня 2019, 07:03
1397

У суботу, 30 березня, о 20:30 год. відбудеться Всесвітня кампанія «Година Землі», у межах якої люди у цілому світі вимкнуть електричне освітлення та побутове електрообладнання на одну годину.

Головна мета акції – привернути увагу до збереження природи нашої планети шляхом вимкнення електричних джерел світла на одну годину за місцевим часом. Традиційно акція відбувається в останню суботу першого місяця весни. 

Острожан закликають підтримати акцію, вимкнувши світло у власній оселі на одну годину.

Довідково: Вперше Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернення уваги світової спільноти до проблеми зміни клімату. Вже у 2008 році ця успішна акція поширилася світом. Тоді у ній взяли участь понад 50 мільйонів людей з 35 країн. У 2009 році до всесвітньої кампанії також приєдналася Україна. А минулого року до цієї ініціативи приєдналися більше 7 тис. міст у 188 країнах по всьому світі.

Для європейських країн питання економії природних ресурсів та енергоефективність є дуже важливим. Адже з часом джерела енергії вичерпуються, а навколишнє середовище виснажується та забруднюється викидами СО2. Саме тому розвинені країни світу впроваджують у себе енергоефективні заходи та поширюють ці ідеї серед інших держав.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компаній та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024