Війна закінчиться, коли російські війська вийдуть з України, – Володимир Жемчугов в Острозі

29 Березня 2019, 21:54
Володимир Жемчугов 3547
Володимир Жемчугов

Герой України, радник Міністра інформаційної політики Володимир Жемчугов зустрівся зі студентами Острозької академії.

Під час зустрічі, яка відбулася 27 березня, ішлося про збройний конфлікт, інформаційну війну, зміни в сучасній Україні тощо. Крім того, гості університету презентували документальний фільм «Бранці Кремля», що розповідає про українських політв'язнів (64 особи). Оскільки спілкування відбувалося в форматі «вільного мікрофона», студенти й викладачі ставили Володимирові Павловичу безліч питань як про фільм, так і про його життєвий досвід та міркування про ситуацію в Україні.

«Сьогодні українські війська можуть дати відсіч російським. Якщо ви стежили за міжнародною інформацією, Путіну вже доповідають, що українська армія вже не така, яка була 2008 року. Тобто є розуміння, що російська армія може зазнати дуже серйозних утрат. Саме тому він і почав лякати Україну атомною зброєю», – уважає Володимир Жемчугов.

Студентів, з-поміж іншого, цікавило, як можна завершити російсько-українську війну. Радник Міністра з інформаційної політики каже, що сьогодні існує три сценарії розв’язання цього конфлікту. Перший – хорватський – відступити, щоб збільшити свої сили й потім збройним шляхом повернути свої території. Другий – економічний тиск, як 1979 року. Це, можна сказати, ключовий сценарій. Третій – увести добровольчі війська ООН на територію Донбасу.

«Як тільки російські війська вийдуть звідти, усе закінчиться», – додає пан Володимир.

Чималу роль посадовець надає економічному складнику нинішньої війни:

«Поки Європа купуватиме російський нафтогаз, житиме Росія. Коли Європа перейде на альтернативні джерела енергії, Росія обанкротиться й розпадеться на купу республік – Московія повернеться в межі Російського царства. Я вірю, що це цілком реальний сценарій», – додає гість.

Наприкінці зустрічі студенти отримали диски з фільмом та інші інформаційні матеріали про військові події в Україні.

Фото на пам'ять
Фото на пам'ять

 

Коментарі
30 Березня 2019, 01:44
Як кажуть-респект і повага Володимиру Жемчугову,з ким випало топтати один "плац" на початку 90-х
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром