Гуманітарний не віддав корону: підсумки конкурсу «Гальшка-2019»

29 Березня 2019, 13:50
Конкурсантки «Гальшки року 2019» на сцені КМЦ 6768
Конкурсантки «Гальшки року 2019» на сцені КМЦ

У Національному університеті «Острозька академія» провели традиційний конкурс вишуканості, аристократизму духу, таланту, грації та інтелекту серед студенток. «Гальшка року 2019» відбулася в Культурно-мистецькому центрі НаУОА в четвер, 28 березня.

Як зазначили на початку свята ведучі Сергій Дорош та Алла Штенбрехт, володарка титулу «Гальшка року 2018», цьогоріч виповнюється 480 років з дня народження княжни Гальшки Острозької, тож це свято – перше з-поміж низки заходів, присвячених фундаторці НаУОА.

Ведучі заходу
Ведучі заходу

 

Як і зазвичай, кожен із факультетів представив на конкурс свою учасницю. Судило конкурсанток поважне журі: заступник голови РОДА Олександр Корнійчук (голова журі), Оксана Ситницька, заступниця острозького міського голови, Микола Кінах, режисер народного аматорського колективу Острозького РБК, Микола Бендюк, художник, реставратор, краєзнавець, історик, Андрій Брижук, заступник директора Історико-культурного заповідника м. Острог. Традиційно шосте місце в суддівській колегії розіграли за допомогою аукціону. За 800 гривень його викупила другокурсниця факультету політико-інформаційного менеджменту Вікторія Бродосюк.

Працює журі
Працює журі

 

«Гальшка року 2019» складалася з трьох компонентів – знайомство, конкурс талантів і представлення заповіту княжни. Під час першого етапу судді оцінювали активність учасниць у суспільному, громадському, науковому та мистецькому житті університету, міста, України, уміння продемонструвати власну самобутність. У другому – зважали на всебічний розвиток номінанток, їхню обдарованість, навички, художній смак та естетичність у презентації. У «Заповіті» акцентували на вмінні учасниць виокремлювати духовні цінності, актуальні як в історичній ретроспективі, так і в сьогоденні.





Конкурс талантів
Конкурс талантів

Конкурс «Заповіт»
Конкурс «Заповіт»

Конкурс «Заповіт»
Конкурс «Заповіт»

Конкурс «Заповіт»
Конкурс «Заповіт»

 

Допоки глядачі чекали результатів, музичними композиціями зал запалювали гурт «Cernum» та дует Інги Шаталової та Івана Думича.

У завершальній частині голова Братства спудеїв НаУОА Богдан Михальчук насамперед подякував усім учасницям, уручив їм подарунки та назвав конкурсантку, яка здобула титул «Панна глядацьких симпатій». Найбільше присутніх у залі віддали свої голоси за Людмилу Савінську (факультет романо-германських мов).


 

Під час загального нагородження кожен із членів суддівської колегії вручив конкурсантці її неповторний титул. Отож:

Людмила Савінська– факультет романо-германських мов – «Панна артистичність»

Антоніна Ніконюк – гуманітарний факультет – «Панна грація»

Оксана Веретильник – інститут права імені І. Малиновського – «Панна екстраординарність»

Анастасія Фещук – факультет політико-інформаційного менеджменту – «Панна талант»

Павліна Сваричевська – факультет міжнародних відносин – «Панна елегантність»

Юлія Герасимчук – економічний факультет – «Панна вишуканість»

Миті нагородження
Миті нагородження

 

«Ми сьогодні відчули неймовірну енергію! Ви проявили максимум креативу, творчості, піднялися на дуже високий рівень. Навіть не уявляю, скільки сил було затрачено на підготовку… Тому я від імені всієї суддівської колегії щиро дякую кожній учасниці та всім, хто вас підтримував», – зазначив у вітальному слові голова журі Олександр Корнійчук.

Титул «Гальшка року 2019» завоювала Антоніна Ніконюк, студентка гуманітарного факультету. Зауважимо, що це друга поспіль перемога гуманітарного на цьому конкурсі. Корону переможниці передала «Гальшка року 2018» Алла Штенбрехт.

 

1
Коронація «Гальшки року 2019»
Коронація «Гальшки року 2019»

 

Крім розважальної мети, під час заходу студенти, викладачі та всі гості конкурсу зібрали кошти на лікування острожанина Андрія Новака.

Коментарі
29 Березня 2019, 23:13
Доброго дня. Я прошу вибачення, але який центрум? Cernum! CERNUM! CEEEEEEERNUM!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024