Острозький військовий ліцей зустрічав вступників

28 Березня 2019, 14:27
8442

До КЗ  «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» завітали школярі та їхні батьки – у закладі відбувся День відкритих дверей.

Захід передбачав детальніше знайомство потенційних абітурієнтів і їхніх батьків з умовами вступу та системою навчання. Як зазначила заступниця начальника ліцею з навчально-виховної роботи Тетяна Матласевич для спецкорів Інформагенства Міноборони в Рівному, це насамперед акція профорієнтаційного спрямування. Зазвичай дні відкритих дверей проводять двічі на рік. Ліцей – це можливість юнакам вступити у заклад першої ланки військової освіти, де в подальшому їх буде зорієнтовано до вступу у вищі військові навчальні заклади Збройних Сил України та інших силових структур.

Виступає Ігор Приступа (праворуч)
Виступає Ігор Приступа (праворуч)

 

Виконувач обов’язки начальника ліцею підполковник Ігор Приступа розповів, що нині на двох курсах навчається 126 ліцеїстів. Цього року планують зарахувати 72 особи, проте охочих набагато більше. Щорічна кількість вступників в середньому складає 150–200 осіб.

Під час дня відкритих дверей працівники ліцею розповіли про гуртки і секції, що діють на базі закладу, а також про дозвілля та участь курсантів у різних військово-патріотичних заходах. Крім того, офіцери-вихователі провели для гостей екскурсію по закладу, продемонструвавши умови, в яких живуть і навчаються юнаки.

1
Зацікавлені гості ліцею
Зацікавлені гості ліцею

Під час екскурсії ліцеєм
Під час екскурсії ліцеєм

Під час екскурсії ліцеєм
Під час екскурсії ліцеєм

Курсанти демонструють навички ближнього бою
Курсанти демонструють навички ближнього бою

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024