Ми тут, щоб чути один одного: чому в Острозі протестували воїни АТО

27 Березня 2019, 18:52
Едуард Холод та Аркадій Аврам знайшли компроміс 8992
Едуард Холод та Аркадій Аврам знайшли компроміс

Воїни АТО й представники різних громадських організацій провели протестну акцію під стінами Острозького відділу поліції ГУНП у Рівненській області.

Мітинг, анонсований напередодні в соціальній мережі Facebook, відбувся в середу, 27 березня. Протестувальники, яких зібралося близько 50 осіб, вимагали в поліцейських, зокрема начальника Острозького відділу Едуарда Холода, припинити тиск на учасників бойових дій.

Після розмови в холі відділу поліції, до якої долучилися заступники начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Людвіг Файт та Олександр Панасюк, а також начальник Управління патрульно поліції Рівненщини Сергій Мерчук і численні воїни АТО, активістів запросили до зали для обговорення. Зокрема, з-поміж запрошених були ініціатор акції Аркадій Аврам, заступник голови Спілки артилеристів України, заступник голови Спілки учасників бойових дій «Горинь», заступник голови патріотичного руху «Айдар» Микола Сальчук та інші. Саме Микола Сальчук, як головний спікер, звертаючись до присутніх, закликав знайти компроміс, адже сторони зібралися для того, щоб почути один одного.

2
Мітингарі в приміщенні Острозького відділу поліції
Мітингарі в приміщенні Острозького відділу поліції

Протестувальники були не тільки в приміщенні, а й біля відділку (фото Оstroh.info)
Протестувальники були не тільки в приміщенні, а й біля відділку (фото Оstroh.info)

 

Унаслідок годинних перемовин конфлікт анулювали. Сторони домовилися про те, що налагодять тісну комунікацію, правоохоронці не перешкоджатимуть руху бойових автомобілів, які ремонтують на базі СТО Аркадія Аврама, а всі наявні справи, у яких фігурують бійці АТО, вирішуватимуть винятково в правовому полі. Принагідно зазначимо, що анонсовану вимогу про відставку начальника Острозького відділу поліції не висували.

Розмова між представниками ініціативної групи
Розмова між представниками ініціативної групи

 

Насамкінець сторони конфлікту Едуард Холод та Аркадій Аврам потиснули один одному руки і разом повідомили присутнім про компроміс. Ще полісмени та учасники бойових дій виконали Гімн України.

Людвіг Файт наголосив на тому, що воїни АТО – той резерв суспільства, з яким варто консолідувати зусилля для боротьби з беззаконням.

«Ми надалі розраховуватимемо на вашу підтримку щодо забезпечення правопорядку й громадської безпеки, адже ви – люди, які мають активну громадську позицію, бойовий досвід і загострене відчуття справедливості», – підсумував Людвіг Файт.

Людвіг Файт розмовляє з воїнами АТО
Людвіг Файт розмовляє з воїнами АТО

 

«Насамперед ми хотіли, щоб працівники поліції не забували, що є люди, завдяки яким український прапор майорить над більшістю території України. Безумовно, ми всі скалічені, кожен по-своєму. Слава Богу, когось менше зачепило, когось, на жаль, більше, але дуже скалічена психіка. Тому, можливо, воїн не завжди може адекватно реагувати на ті чи ті випадки. А ще в АТОвців загострене почуття справедливості. Сьогодні ми прийшли, обстоюючи права наших побратимів, які постраждали чи неправильно зрозуміли правоохоронців, можливо, їх неправильно зрозуміла поліція. Ми хочемо, щоб інші вчилися правильно розуміти учасників бойових дій, вникали в їхні проблеми й допомагали. Також щоб була комунікація, щоб ми могли вчасно реагувати й підтримувати один одного», – пояснив суть мітингу Микола Сальчук.

До Головного управління Національної поліції в Рівненській області мітингарі також не вирушали, адже за участі обласного керівництва конфлікт удалося розв’язати на місці.

Коментарі
28 Березня 2019, 12:16
Ха-ха! Такі були заяви Аркадія, такі погрози, такі слова!!! А на виході - якщо мяко виразитись "впісявся Аркаша"! Порозуміння в них! Домовленість про співпрацю! А де ж факти про корупційні дій начальника поліції!! Гавно повне!
28 Березня 2019, 14:33
Журналісти , що за беззмістовне безглуздя ви пишете ??? Так в чому конфлікт ??
29 Березня 2019, 17:36
&quot;Гість&quot; звертаюся до тебе!!! <br/>А ти що насрав в штани???! Що боїшся назватися ?! Такий хоробрий,давай!!!<br/>Напиши своє ім'я !!! Чи можливо боїшся Аркашу чи поліцію?????!
30 Березня 2019, 16:47
Редакція, для чого писати такі новини ні про що ???? В чому суть конфлікту ? Що є першопричиною конфлікту ?? Що означає &quot; вимагали в поліцейських, зокрема начальника Острозького відділу Едуарда Холода, припинити тиск на учасників бойових дій.&quot;
30 Березня 2019, 17:01
Аскет ти звідки взявся? Явно не з Острога, бо знавби тоді Аркадії і його &quot;вимоги&quot;. Конфлікт у тому, що дехто на нари не хоче.
31 Березня 2019, 11:25
Компроміс??? ХА-ХА_ХА! Їхній компроміс на мордах написаний
03 Квітня 2019, 13:12
Острожанин, так у чому конфлікт ??
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39