«Дивна місіс Севідж» зібрала аншлаг: в Острозі відзначили 80-річчя місцевого театру

25 Березня 2019, 16:28
4721

Народний аматорський театр Острозького будинку культури відзначив 80-річчя з дня заснування та 60-річчя звання «народний самодіяльний» постановкою вистави Джона Патріка «Дивна місіс Севідж».

Захід відбувся у неділю, 24 березня, у Острозькому районному будинку культури.

Постановку  керівника театру, режисера Миколи Кінаха «Дивна місіс Севідж» оживили на сцені актори театру: Людмила Грицюк, Світлана Панченко, Олександр Лозюк, Юрій Мамотюк, Інна Журик, Катерина Целованська, Наталія Ясінська, Зоя Систалюк, Микола Мичка, Андрій Дьяков. Крім того, режисер зіграв одну з ролей у виставі.

Написана понад півстоліття тому історія про добрих диваків одночасно і насмішила, і зворушила публіку. Весела, дещо наївна п’єса зі зворушливим кінцем торкає вічні проблеми протистояння добра і зла, милосердя і співчуття, пошуку сенсу життя та здійсненням мрій.

Зал будинку культури був повен глядачами. Присутні дякували акторам оваціями та квітами.

Керівник театру Микола Кінах у ролі доктора Еммета
Керівник театру Микола Кінах у ролі доктора Еммета

Після завершення прем’єри, з річницею острозьких театралів привітали голова Острозької РДАтБогдан Турович, заслужений діяч мистецтв України Юрій Мельничук, начальниця відділу культури і туризму Марія Кузьмінчук.

Голова Острозької районної ради Богдан Турович вітає театралів
Голова Острозької районної ради Богдан Турович вітає театралів

Акторів вчергове відзначили почесними грамотами і нагородами. Наприкінці вечора згадали і тих людей, що були біля витоків острозького театру та творили його історію протягом десятків років.
















Довідково: Острозький театр засновано у вересні 1939 року. Свій творчий шлях він розпочав виставою М.Кропивницького «Дай серцю волю, заведе в неволю». Постановою колегії Міністерства культури УРСР від 10 квітня 1959 року Острозькому драматичному колективу, одному з перших на Україні, було присвоєно почесне звання «Народний самодіяльний». З дня присвоєння почесного звання театром було здійснено більше 60 вистав. Протягом свого існування театр та його творці виборювали перемоги на конкурсах, отримували грамоти та нагороди,  а головне – вдячність глядачів.  Актори театру беруть активну участь в концертних програмах, тематичних вечорах, театралізованих дійствах, які проводяться районним будинком культури. З 2012-му року посаду режисера посідає  Микола Кінах.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024