Корекційні програми для кривдників: як на Острожчині протидіють домашньому насильству

24 Березня 2019, 10:18
3731

Упродовж минулого року із заявами про домашнє насильство у відповідні служби на Рівненщині звернулося майже 3 тисячі осіб. З них – 2562 жінки. У порівнянні з 2017 роком кількість таких звернень зменшилась, однак, питання запобігання домашньому насильству досі залишається актуальним. Вже з початку цього року на Рівненщині зафіксували понад за 400 таких випадків.

Про це йшлося під час обласної координаційної ради з питань сім’ї та протидії домашньому насильству, - повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Начальник департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак розповідає, що за статистикою, кожна п'ята сім’я, яка звертається у відповідні служби допомоги, апелює туди неодноразово. Це свідчить про те, що з першого разу проблему вирішити не вдається. 

Нині в області працюють корекційні програми для кривдників. Метою такої програми є робота з особами, які вчиняють домашнє насильство.

Відтак, спеціалісти надають допомогу у Березнівському, Дубенському, Сарненському, Гощанському районах та в місті Острог. Згодом планують розширити перелік районів, де надаватимуть цей комплекс заходів.

«Важливим є те, що після проходження цієї програми, повторних звернень не зареєстровано. Це підтверджує те, що надані послуги є дієвими», - зазначає Олексій Шамак.

Також, працюють і мобільні бригади. Вони функціонують в 5 районах області – у Березнівському, Володимирецькому, Дубенському, Рівненському, Рокитнівському та Острозькому районах. З початку року вони надали понад 500 інформаційних та роз’яснювальних послуг.

Відтак, упродовж року планують проведення тренінгів для фахівців, що працюють із постраждалими чи причетні до їх виявлення. А це не тільки соціальні працівники, а й освітяни, медики, поліцейські.

А підвищувати компетенцію та роз’яснення для громадян допомагають й громадські організації, зокрема, «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024