Презентували книгу острозької поетеси, що викладає візерунки зі слів

23 Березня 2019, 15:56
Оксана Філіпчук 5032
Оксана Філіпчук

У світлиці Острозької центральної районної бібліотеки відбулася презентація книги «Мамина колискова» поетеси з Острожчини Оксани Філіпчук.

На свято прем’єри книги до авторки, дитинство якої минуло в Новородчицях Острозького району, у п’ятницю, 22 березня, завітали рідні, знайомі, меценати, бібліотекарі краю та учні 4-Б класу Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 (учителька – Тетяна Зламан).

Розпочала творчу зустріч бібліотекарка Валентина Ліщук, яка представила гостю й розповіла дещо про нову книгу Оксани Григорівни.

«Колись я думала, що є така професія – поет, письменник. Потім зрозуміла, що людина може мати будь-яку освіту, але якщо їй лежить душа писати по-особливому, вона може бути письменником», – зазначила Оксана Філіпчук.

Авторка також зізналася, що впродовж багатьох років її життєве кредо – слова Ірини Вільде: «Слова – наче кольорові камінці. Мало назбирати їх у купу. Треба ще вміти викладати з них узори», додавши, що їй удається викладати узори саме в поезії.

На початку зустрічі увазі присутніх презентували пісню «Мамина колискова» на слова Оксани Філіпчук (музика Андрія Пастушенка). Композицію виконала Світлана Тимощук.

1
Вірші читає синочок Ярослав
Вірші читає синочок Ярослав

 

Крім того, під час зустрічі звучало багато віршів, які читали син письменниці п’ятикласник Ярослав, запрошені школярі, сама авторка.

Зворушливо виступила мама письменниці Тамара Яківна, яка ділилася спогадами про дитинство Оксани, розповідала про її улюблені заняття, захоплення книгами.

1
Виступає мама письменниці Тамара Яківна
Виступає мама письменниці Тамара Яківна

 

Словами про те, що закохався в поезію Оксани Філіпчук із першого рядка, поділився меценат видання, депутат Рівненської обласної ради Михайло Крук, поетичне вітання надіслав літературний редактор книги Олесь Ундір. Бібліотекарка книгозбірні з Новородчиць Людмила Лозовецька наголосила, що пишається талановитою землячкою.

Завершилася зустріч питаннями від школярів і спільними фото.

Завершення зустрічі
Завершення зустрічі

Фото на згадку
Фото на згадку

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024