У Музеї книги провели День поезії з Марією Ткачівською

23 Березня 2019, 12:47
Письменниця Марія Ткачівська 4499
Письменниця Марія Ткачівська

До Острога завітала відома науковиця, письменниця, лауреатка численних премій, членкиня Національної спілки письменників України Марія Ткачівська.

Зустріч із авторкою відбулася в четвер, 21 березня, у Міжнародний день поезії, у Музеї книги та друкарства. Зустрітися з мисткинею завітали студенти й викладачі НаУОА, працівники музею, зацікавлені містяни

Розпочала творчий захід Світлана Позіховська, завідувачка відділу «Музей книги та друкарства» комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник міста Острога».

«Вірші пані Марії неймовірно щирі, неймовірно ліричні, неймовірно проникливі й неймовірно справжні. Вона вся неймовірно справжня, бо при всіх літературних здобутках найважче, мабуть, писати для дітей», – представила гостю Світлана Володимирівна.

Під час зустрічі
Під час зустрічі

 

Світлана Позіховська також анонсувала наступні зустрічі, про які вже домовилися з авторкою.

Марія Ткачівська на початку зустрічі зазначила, що вже вдруге в Острозі, та наголосила, що тут, у музеї і місті загалом, відчувається надзвичайна любов до того, що люди роблять.

Знайомство з творчістю письменниці розпочали з вірша про Соломонову мудрість і представлення збірки поезії «А над нашою вірою вічність». Під час зустрічі з острожанами Марія Ткачівська розповідала про книги «Подарунок від динозавра» (збірка новел та оповідок), роман «Обережно, діти!», чимало часу відвела виданням «Тримайся за повітря» та «Голос перепілки», де йдеться про дітей-сиріт, від яких відреклися не тільки найрідніші, а й суспільство.

«Величезна перевага кожного літератора в тому, що він має можливість мати два життя. Коли ти щось пишеш, живеш у кожному герої, намагаєшся збагнути кожну душу», – уважає пані Марія.

Фото на згадку з екскурсантами Музею книги
Фото на згадку з екскурсантами Музею книги

 

Фото Інни Собко

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром