Священика з Острога підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі

17 Березня 2019, 12:19
Віктор Земляний після допиту в УСБУ (15 березня 2015 р.) 9787 Джерело: http://news.church.ua
Віктор Земляний після допиту в УСБУ (15 березня 2015 р.)

Священикові з Острога, главі відділу з питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії УПЦ МП, настоятелю Свято-Воскресенського храму протоієреєві Віктору Земляному вручили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Це відбулося в п’ятницю, 15 березня, під час допиту Віктора Земляного як свідка в Управлінні Служби безпеки України в Рівненській області, – повідомляють в УПЦ МП.

Повістку на допит Вікторові Земляному як свідкові вручили у вівторок, 12 березня. Під час двогодинної розмови зі слідчим священик отримав повідомлення про підозру за статтями 161 та 300 Кримінального кодексу України – «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями» та «ввезення в Україну творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою».

Нагадаємо: острозький священик Віктор Земляний часто фігурує у матеріалах російських ЗМІ

Коментарі
17 Березня 2019, 15:27
Ура! Давно пора! Бажано закрити на років 10 і конфіскувати все майно... Треба притиснути так, щоби здав усіх своїх тітушок...
17 Березня 2019, 15:59
Більше тітушок ,як у президента немає ні в кого,його вже гонять з усіх міст,скоро поїде і сам,,сім"ю уже вивіз
17 Березня 2019, 22:32
Це не священник. Це відвертий ворог України і ГАНЬБА Острозького краю.
17 Березня 2019, 23:16
Підозрюють ? То хай доведуть !
18 Березня 2019, 11:49
Нарешті ПершогоМоскаля в Острозькому районі взяли за те що він "путінський патріот" а ще їх скільки в районі. А ще місяць назад мені погрожував що я розпалюють міжрелігійну ворожнечу, коли доносив до жителів сіл Тесів і Хрінів інформацію що місцевий храм невдовзі буде носити назву "Російська православна церква на території України". Ось істиний правильний промосковський та про путінський "патріот" - Земляний.
18 Березня 2019, 15:42
Боже прости нас грішних ....
18 Березня 2019, 21:34
Амінь
19 Березня 2019, 16:36
Слава Богу! Може й ти, Земляний, відповіси за свої гріхи. Ти ще пять років тому клявся що великий патріот України, Тільки церква Українська була не така, і Філарет убивця. Як нам відомо патріарх Філарет - Герой України, а ти як був сепаратистом так ним і залишився. І церква наша Українська поблагословенна і Богом і Вселенським патріархом. І не треба нам посередника російської церкви - церкви агресора.<br/>Пора СБУ не тільки за нього взятися, але й за решту. А то промосковський священник може і анафему накласти і рішати кому ходити в церкву, а кому ні.<br/>Та й вчетелі ведуть пропаганду за російську церкву обманюючи людей, що вона Українська. Треба нагадати працівникам школи , садочка, культури на чийому вони бюджеті і чий хліб їдять.<br/>І ще хочу звернутися до Катерини, керівника Агро-Траку: Хто ти така що ведеш антиукраїнську пропаганду? Ти нашу церкву не будувала, і до неї не маєш права! І не копай моєму синові ями, бо дасть Бог влетиш і сама туди.<br/>В Тесові Українська церква буде!!!<br/>Тетяна Іванівна.
19 Березня 2019, 18:19
Сімейка,не надоїло вам ще............
19 Березня 2019, 22:10
Катерина прихожанка церкви на відміну від сільського голови....
20 Березня 2019, 00:28
А ви ведете разом з сином безбожну пропоганду бо ви ідете проти села,а з ваших вуст звучить,що село іде проти вас
25 Березня 2019, 13:05
Ми проти села? Чи ми за Україну!!!<br/>Ми не проти села, ми за село, за Україну, за Православну Церкву України. Проти москалів і москальської церкви. Але цього не можемо до Вас донести. Вже розпочинається перереєстрація церков, які не перейшли до Православної Церкви України у російську церкву. І коли піп буде молитися за державу, військо то за яку державу ви будете молитися, Україну чи росію. За чиє військо? Вас запитають діти,онуки &quot;чому в нас російська церква?&quot;. І що ви їм відповсте? Я відповім, що в мене не вистачило розуму донести до людей що в українській державі повинна бути Православна Церква України. А Ви? &quot;Я був, чи була як усі&quot;. А ми не хчемо бути як усі.<br/>Не завжди ми були під керівництвом російської церкви. А спочатку була Українська. а російська церква в 1686 році загребла незаконно її під себе.<br/>Ви засліплені російською пропагандою. Бачте, з слів промосковських приходжан лунає вислів &quot;вже анцихрист зійшов на українську землю у вигляді Порошенка&quot;. Так знайте всі українські президенти просилиу Вселенського патріарха автокефалії, то що всі &quot;анцихрести&quot;. Крім Януковича? Який привів в Україну війну. А кіріл з онуфрієм не &quot;анцихристи&quot;? Освячуючи сепаратистів та російську зброю з якої вбивають наших солдатів.<br/>Люди будьте мудрими!!! Скиньте з себе російське ярмо. Давайте обєднаємося в єдину Православну Церкву України. І будемо молитися за перемогу у війні з російською агресією. Молитися &quot;За мир і Божу благодать в Україні&quot;.
25 Березня 2019, 16:36
У нас дуже лояльні силовики, стільки часу не помічали цього &quot;активіста&quot;!
26 Березня 2019, 23:13
Слава богу за все¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27 Березня 2019, 23:35
Тетяна Іванівна, при всій повазі до Вас, вважаю коментар в мою сторону недоречним.
08 Квітня 2019, 01:53
перереєстрація церков у російські провалилась , як і все ваше брехливе бачення благодаті від томосу , а друг андрій парубій ще відповість за своє протиправне голосування за неприйнятний закон ні світом ні нормальними людьми . оставайтесь і далі зі своїм сином і моліться своєму богу, коли визаний усім світом вам чужий
17 Квітня 2019, 18:13
Бог один !!! А ви москалі почитайте історію !!! <br/><br/>Самі себе коронували!!-
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024