Відчули зв’язок із поколіннями: стадницькі школярі відвідали Острозьку академію

15 Березня 2019, 15:06
Юні екскурсанти в Мистецькій галереї 3730
Юні екскурсанти в Мистецькій галереї

Учні й педагоги Стадницької ЗОШ І ступеня побували на екскурсії в Національному університеті «Острозька академія».

Четвертокласники зі Стадників разом із директоркою школи Світланою Олійник і класною керівничкою Надією Орлич відвідали Музей історії НаУОА на початку березня.

«Щасливі ми, що живемо на такій чудовій, історичній, багатій, мальовничій землі – нашій славній Острожчині. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки. Любов до  України починається з любові до маленької батьківщини, адже знання про історію своєї малої Батьківщини формує  любов до неї і дбайливе ставлення до рідного міста, рідної домівки, рідної школи», – пояснює значення екскурсії Світлана Миколаївна.

У Музеї історії Острозької академії
У Музеї історії Острозької академії



 

Екскурсія вишем тривала дві години. Її проводив Віталій Бондарчук, який розповідав про історію академії, дискутував з учнями, влаштовував «пастки», давав творчі завдання, запитував, перевіряючи, чи запам'ятали школярі важливі історичні дати.

Учні, як і зазвичай, відвідали експозицію історії Острозької академії, Студентсько-викладацький храм преп. Федора Острозького, Наукову бібліотеку, Мистецьку галерею та підземелля.

«Усі ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок із багатьма поколіннями людей, що жили впродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. Загалом екскурсія всім сподобалася, залишилося багато вражень. Сподіваюся, наші вихованці запам'ятають історію свого краю!», – додає Світлана Олійник.

У підземеллях капуцинів
У підземеллях капуцинів

Пам'ятне фото
Пам'ятне фото

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром