Конкурс читців, інтелектуальна вікторина й флешмоб: у школі Хорова провели Шевченківський тиждень

14 Березня 2019, 21:28
3615

У багатьох закладах Острожчини провели Шевченківські дні, присвячені творчості Великого Кобзаря. Конкурси декламаторів, перегляд тематичних фільмів, вікторини, флешмоби – і це не повний перелік інтерактивного вивчення спадщини Тараса Шевченка.

У Хорівській ЗОШ І – ІІІ ступенів Шевченківський тиждень теж був дуже насичений. Крім «кольорової» виставки книг, у ЗНЗ експонували різні видання «Кобзарів», тематичну виставку книг про Кобзаря «Вічний як народ» й інформаційний куточок цікавих фактів про Тараса Шевченка «Апостол слова України». Учнівський актив також активно долучався до урочистостей.

Школярі середньої освітньої ланки організували яскравий флешмоб.

Ще у школі провели інтелектуальну гру між учнями 7 та 8 класів «Найкращий шевченкознавець», під час якої школярі відповідали на запитання, виконували завдання різного ступеня складності, слухали поезії Кобзаря, розставляли дати у хронологічній послідовності та пояснювали їх, слухали твори Т. Шевченка, покладені на музику тощо. За рішенням журі переможцями стали учні 8 класу, обігнавши семикласників на один бал.

1

 

Завершилися Шевченківські дні конкурсом виразного читання «Якби ти нас, Тарасе, чув», який підготували учні 10 класу. У підсумку І місця посіли такі учні: Шиндерук Єлизавета, Вакарчук Олександра, Соколюк Ростислав, Тодосійчук Олександра, Шабатіна Катерина та Корнійчук Анастасія. ІІ місця посіли Врублевський Євген, Вінтоняк Анна, Вакарчук Анна, Кондратюк Лілія та Хоменчук Єлизавета. Відповідно почесне ІІІ місце дісталося Чередниченку Антону, Кондратюк Вікторії, Крайній Катерині та Корнійчук Ірині.



 

Глядачі отримали неабияке естетичне задоволення.

За інформацією зі сторінки Хорівської ЗОШ у соцмережі

 

Читайте також:

У школі Білашева провели Шевченківський марафон

Острожчина і Здолбунівщина разом відсвяткували Шевченківські дні

В Острозі відзначили 205 річницю народження Кобзаря

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024